Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntetlen a francia örökrangadón!

Nem akármilyen mérkőzéssel zárta a hetet a francia labdarúgó bajnokság. Ugyanis az abszolút szuper rangadó került megrendezésre. A PSG találkozott a Marseille együttesével. A párizsi klub megpróbált kapaszkodni a Nice és a Monaco csapataira, míg a Marseille igyekezett kilábalni a gödörből.

rolando-cavani-psg-om_bqjs0d8ubvfq1pjfoodkli7px

PSG – Olympique de Marseille 0:0 (0:0)
Gólszerzők: –

Rudi Garcia első meccse volt ez a vendégek kispadján. Nem is kaphatott volna nehezebb ellenfelet. A PSG jó formának örvendhetett a találkozó előtt és mint a meccs esélyese el is kezdtek nyomni a találkozó elején. Főként a két szélen, Di Maria és Aurier illetve Lucas révén próbálta megnyerni a mérkőzést. És nem is tévedett sokat Emery, hiszen Lucas és az elefántcsontparti válogatott Aurier szépen átjátszották a védelmet rengetegszer. Ám az utolsó passzok sosem sikerültek. Legtöbb esetben túl hosszúak voltak. Ez jellemző volt az egész mérkőzésre, ha a PSG-t vesszük figyelembe. Mindig, de mindig az utolsó átadásokon múlt a nagy lehetőség kialakítása, esetleg a gól megszerzése. A Marseille teljesen a védekezésével volt elfoglalva. Nem törekedtek semmi másra. Jó mutatja ezt, hogy az egész mérkőzés alatt nem tudtak lőni kapura. Egyszer sem kerültek olyan helyzetbe. Nem lépték át a félpályát gyakorlatilag, de ez ügye aligha számít az eredményt tekintve.

Ezzel a döntetlennel a PSG kicsit megtorpant. a Nice és a Monaco eddig nem teszi meg azt a szívességet, hogy pontokat hullajtsanak. A Marseille pedig nem lépett előre. Ellenben letudták a szezon legerősebb párharcának első fordulóját egy idegenbeli x-el. Mindenképpen egy jó eredmény. Ami még érdekes az a Lyon veszőfutása. Zsinórban harmadszor is kikapott – amennyiben idevesszük a BL kudarcát is a Juventus ellen – és egyelőre nem látni azt, hogy mi hozhatná meg a változást a többszörös bajnok klubnál.

A francia liga jelenlegi állása: 

nevtelen

A tabellát köszönjük az eredmenyek.com-nak.

BSZ