Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Jön a Ruhr-vidéki derbi

Hét közben még a Német Kupában vívták meg a csapatok a párharcaikat. Sokuknak kellett túlórázni, így nem feltétlen lesz minden a legjobb formájában, ezt azok az együttesek használhatják majd ki, akiknek nem kellett ennyi erőfeszítést tenniük hét közben. A 9. forduló első párharcára pénteken kerül sor, a játéknapot a Mönchengladbach és a Frankfurt összecsapása nyitja.

bundes20172

Péntek:
20:30 Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)

A 10. és a 7. párharcát tekinthetjük meg péntek este. Mindkét oldalon sok a sérült. Talán a legfájóbb veszteség a hazaiaknál Thorge Hazard, illetve Raffael. A vendégeknél Varela és Stendera is kénytelen lesz kihagyni az összecsapást. A sok sérült miatt kiélezett párharcra számíthatunk. Este fél kilenckor kiderül, hogy a Frankfurtban Huszti Szabolcsnak bizalmat szavaz-e az edző, és kezdőként léphet-e majd pályára.

Szombat:
15:30 Augsburg – Bayern München (Eurosport 2)
15:30 Darmstadt – RB Leipzig
15:30 Mainz – Ingolstadt
15:30 Werder Bremen – Freiburg
15:30 Wolfsburg – Bayer Leverkusen
18:30 Borussia Dortmund – Schalke (Eurosport 2)

Augsburg – Bayern München

A meccs esélyese a listavezető Bayern München. Neueréknek nem kellene, hogy gondot okozzon az Augsburg legyőzése, azonban mint mindig, most is borulhat a papírforma.

Darmstadt – RB Leipzig

Gulácsiék tovább szárnyalhatnak. Remekül kezdték a szezont, és a Darmstadt is verhető ellenfél számukra.

Mainz Ingolstadt

A találkozó esélyese egyértelműen a hazai gárda, azonban a vendégeknek is meg kell tenniük mindent azért, hogy elkerüljenek végre a kieső zónából.

Werder Bremen – Freiburg

A Bremennek nem megy idén. Már öt vereségnél járnak, és hazai közönség előtt nem szeretnének egy újabbat összeszedni, így a legjobb formájukat kell mutatniuk szombaton.

Wolfsburg – Leverkusen

A forduló rangadóját rendezik szombaton. Bár mindkét együttes rosszabb helyen áll, mint várták volna a szezon elején, azonban az idényből még sok van hátra, és mindketten az európai kupahelyekre törnének előre.

Borussia Dortmund – Schalke

Ezen a hétvégén rendezik a Ruhr-vidéki derbit. A stadionban garantált a teltház, és az is, hogy mindkét csapat 120%-ot fog beleadni a mérkőzésbe, mivel a győzelemnek itt különösen nagy jelentősége van.

Vasárnap
15:30 Hoffenheim – Hertha (Eurosport 2)
17:30 Köln – Hamburger SV (Eurosport 2)

Hoffenheim – Hertha

Vasárnap lépnek pályára Dárdai Pál fiai, és a cél továbbra is az, hogy megőrizve remek formájukat újabb három ponttal távozzanak Hoffenheimből.

Köln – Hamburger SV

A forduló a Köln és a Hamburg összecsapása zárja.

 tab