Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: „Együtt kell élni a kritikákkal” – Kassai

Nyilvánosan beszélt a keddi Bajnokok Ligája mérkőzés kapcsán felmerült kritikákról Kassai Viktor az M4 Sport Sportreggeli című műsorában, ám kijelentette, a szakmai ellenőrök véleménye számít csak.

629kassai

Mint ismert, katalán és angol lapok sem mentek el szó nélkül Kassai Viktor hibái mellett, melyeket Manchesterben követett el. A magyar játékvezető ugyanakkor kiemelte hozzátartoznak a kritikák a játékvezetők mindennapjaihoz, és együtt kell élni velük, de csak nemzeti, kontinentális és nemzetközi ellenőrök véleménye számít igazán. „A játékvezetők életéhez hozzátartozik a kritika, a mérkőzések közben kialakuló helyzetek egy részét többféleképpen is lehet értelmezni, de az ellenőrök minden találkozó után kivesézik a munkánkat.”

Beszélt a videóbíróról is, amely szerinte hasznos találmány, de még tesztelés alatt áll, így nem tudott bővebb információkkal szolgálni, miként is lehet majd bevezetni élesben. „A technikának nincs hátránya, inkább meg kell találni azt a módszert, amellyel előnyösen és hatékonyan használható. A legfontosabb kérdés, hogy mikor alkalmazzák a videobírót, illetve hogy ki fogja alkalmazni.”

Ami pedig a következő igazán rangos megbízatást illeti, a decemberi klubvébén egyetlen európai játékvezetőként működik közre Tóth Vencellel és Ring Györggyel. Mivel a magyar játékvezető is tagja a 2020-as oroszországi világbajnokságra készülő bő keretnek, ezt a lehetőséget is felkészülési állomásnak tekinti.

Gavalovits Sándor