Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntetlen Olaszországban

Az idei franciaországi Európa-bajnokságon találkozott egymással legutóbb a két válogatott, akkor az olaszok maradtak alul, ma pedig egyik válogatott sem.

cxvgu_xweaqfgo4

Hiába igyekezett Gerhardt is (jobbra) a németek részéről, Olaszországban nem találtak be, ahogy a hazaiak próbálkozásai sem jártak sikerrel (forrás: twitter.com/DFB_Team)

A mérkőzés első helyzete az olaszok előtt alakult ki, de a második percben Belotti lövése tévesztett célt, míg a következő minutumban a túloldalon Kimmich passza után Rudy távoli lövését Buffon kellett védenie. A 9. minutumban Éder is próbálkozott, de akárcsak honfitársa korábban, az ő lövése sem talált kaput. Viszont a 13. percben már Leno-nak is akadt dolga, ekkor Rugani lövését kellett hatástalanítania. A németek is elemükben maradtak, de a 19. percben Gündogan lövése nem ment kapura, a következő minutumban viszont Goretzka próbálkozásánál volt jó helyen Buffon. Immobile a 25., majd német részről a 26. percben Müller is próbálkozott, de egyikük lövése sem okozott veszélyt, nem volt dolguk a kapusoknak. Gündogan a 31. percben igyekezett megszerezni a vezetést a németeknek, de jobb lábas lökete után Buffoné lett a labda. A kapura ezután közvetlenül nem tudtak veszélyesek lenni a labdarúgók a szünetig.

Belotti úgy kezdte a második félidőt, mint az elsőt, és javítani sem tudott – a 49. percben lövése nem volt jó. Annak ellenére, hogy a hasonló kimenetelű Belotti megmozdulás után az első félidőben bőven volt lövés, ez a második játékrészben viszont nem így folytatódott. A 71. percben megtört a csend, újabb lövést jegyezhettünk fel! Ekkor Bernardeschi talált volna be, bánatára Leno-ig jutott csak a labda. Két perccel ezután a németek is újra megmutatták magukat, de Volland pontatlan volt, ahogy az azt követő minutumban a túloldalon Immobile is. A legvégén jött az újabb helyzet, amivel eldőlhetett volna a meccs, de a 92. minutumban Mustafi fejese mellé ment, ezzel a meccs záróakkordjává vált lényegében ez a jelenet, a rangadó pedig döntetlennel zárult, akár az idei Európa-bajnokságon, bár ott volt még ráadás.

Olaszország – Németország 0-0
Gólszerzők:
Sárga lapok: – , ill. Tah (46.)
Kiállítva:

Olaszország: Buffon (Donnarumma 46.) – Rugani, Bonucci, Romagnioli (Astori 46.) – Zappacosta, De Rossi, Parolo, Darmian – Immobile (Zaza 89.), Belotti (Sansone 88.), Eder (Bernardeschi 68.). Szövetségi kapitány: Ventura

Németország: Leno – Höwedes, Mustafi, Hummels (Tah 46.), Kimmich – Rudy, Weigl (Götze 70.), Gerhardt, Gündogan – Goretzka (Gnarby 60.), Müller (Volland 60.). Szövetségi kapitány: Löw

Nagy Dávid