Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David Villa visszatérhet a La Ligába! – lapértesülés

Spanyol lapértesülés szerint az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) holtszezonja alatt visszatérhet a La Ligába a New York City színeiben futballozó rutinos támadó, nevezetesen David Villa.

tumblr_lcs8cfn2a41qe458so1_400

A 34 esztendős csatárt nevelő együttese, azaz a Sporting Gijón szeretné kölcsönvenni az MLS holtszezonja alatt – állítja a La Nueva Espana. A spanyol labdarúgó-válogatott gólrekordere januártól egészen márciusig térhetne vissza egykori csapatához. 

David Villa 2003 nyarán intett búcsút a Sporting Gijónnak, aki azóta olyan gárdákat járhatott meg, mint a Zaragoza, a Barcelona, Valencia és az Atletico Mardid. Az Európában eltöltött karrierje alatt többek között nyert három bajnoki címet (kettőt a Barca, egyet az Atletico tagjaként), míg a Bajnokok Ligáját egyszer hódította el a katalán klub színeiben. Természetesen a spanyol nemzeti csapatban is rengeteg sikert ért el, hiszen 2008-ban az Eb-t, 2010-ben pedig a Vb-t gyűjtötte be társaival. A La Ligában egyébként remek mutatóval rendelkezik, hiszen 388 mérkőzésen 210 alkalommal volt eredményes, míg hazája válogatottjában 97 találkozón 59 találatot jegyzett. A rutinos támadó 2014-ben döntött úgy, hogy új kihívás elébe néz. Először az ausztrál Melbourne Cityben kötött ki ideiglenesen, majd azóta New York Cityt erősíti az MLS-ben. 

Németh Boldizsár