Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 12 gólos meccsen írt történelmet a Dortmund! – videóval

Egészen elképesztő mérkőzést hozott kedd este a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Borussia Dortmund és a Legia Warszawa összecsapása. A “vízilabda meccsen” Dembele gólig és három asszisztig jutott, a visszatérő Reus mesterhármast jegyzett, s a hajrában egy köténygóllal történelmet írt és új BL-rekordot állított fel. A régi csúcsot (Monaco-Deportivo 8-3) Nikolics állította be. 

Az odavágón Varsóban a lengyel szurkolók “kitettek magukért”, ennek következménye volt a Real Madrid elleni zárthapus mérkőzés és az, hogy a mai találkozóra nem utazhattak el a Legia szurkolói idegenbe, legalábbis a stadionba nem engedték be őket. Zord időjárási körülmények fogadták a csapatokat, Aubameyang és Götze is csak a kispadon kapott helyet, a túloldalon pedig Nikolics is az imént említett labdarúgók sorstársa volt. Marco Reus hosszas sérülést követően tért vissza tétmérkőzésen a BVB-be, Weidenfeller pedig Bürki ujjtörése révén kerülhetett a kezdőbe. A 6-0-ás odavágót követően a kérdés adott volt…

15129047_1594209880590986_4187715857795578667_o

1. félidő: Pár percnyi puhatolózó játékot követően nagy megkepetésre Prijovic góljával a Legia Warszawa szerzett előnyt (0-1.) Erre azonban volt válasza Thomas Tuchel csapaténak nem is egy…! Kagawa egalizált (1-1), majd a középkezdést követő első hazai akció újfent góllal zárult, a japán középpáylás két perc alatt kétszer rezgette meg Cierzniak hálóját (2-1). A 17. percben még vezetett a Legia, a 20. percben pedig már 3-1 állt az eredményjelzőn, a vendégek kapuvégője Sahinra öklözte a labdaát, akiről az a gólvonalon túlra került (3-1). Fordulat azonban még volt a meccsben, Prijovic másodszor is a hálóba talált, Weidenfeller védés nélkül nézte az eseményeket (3-2.) Sőt, pár momentummal később sem rajta múlott a gól, a vendégek próbálkozása a felsőlécen halt el, így nem jött össze aa 3-3-as egyenlítés. Ellenben a túloldalon a hazaiak büntettek, Reus készítette elő Dembele takálatát (4-2), majd előbbi is feliratkozott a gólszerzők közé (5-2). A játékrész hajrája ezek után hiányérzetet keltett, hiszen elapadt a góleső.

auba

Ahogy Aubameyang élte meg a meccset a kispadon… (Mr. Coach)

2. félidő: A szünetben természetesen előkerestük a Bajnokok Ligája gólcsúcsát, mely 11 találat volt a mérkőzést megelőzően egy 8-3-as Monaco-Deportivo meccs. A folytatásban a kérdés adott volt, megdől-e a gólcsúcs a legrangosabb európai sorozatban!? Hamarosan újra rezgett a háló, Dembele harmadik gólpasszát készítette elő gólja mellett, a visszatérő Marco Reus pedig duplázott (6-2). A hazai védelmet azonban biztosan nem dicsérte meg Thomas Tuchel a mérkőzést követően, hiszen Kucharczyk is betalált és még a mérkőzés kétharmadánál sem jártunk (6-3). A gólzápor aztán alábbfagyott, Aubameyang és Nikolics is megérkezett a pályára csereként. Előbbi kapufáig jutott, majd Passlack megtörte a “gólcsendet” is feliratkozott (7-3). A 11 gólos eddigi BL-rekordot Nikolics állította be (7-4), ám itt még mindig nem volt vége, a slusszpoén és az új rekord Marco Reus lábában volt, aki a hosszabbításban Cierzniak lába között talált a kapuba (8-4).

Borussia Dortmund – Legia Warszawa 8-4 (5-2)
Helyszín: Signal Iduna Park – 55094 néző; Vezette: M. Stombergsson
Gólszerzők: Kagawa (17., 18.), Sahin (20.), Dembele (29.), Reus (32., 52., 90+3.), Passlack (81.) ill. Prijovic (10., 24.), Kucharczyk (57.), Nikolics (82.)
Sárga: Ginter (88.) ill. Odjidja-Ofee (61.), Pazdan (64.)
Kiállítás: – ill.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Rode,  Ginter, Bartra (Durm 62.), Passlack – Sahin (Aubameyang 70.), Pulisic, Kagawa, Castro, Dembele (Schürrle 72.) – Reus. Vezetőedző: Thomas Tuchel

Legia Warszawa: Cierzniak – Rzezniczak, Pazdan, Czerwinski, Bereszynski – Guilherme (Jodlowiwc 55.), Kopczynski, Odjidja-Ofee (Nikolic 75.), Radovic, Kucharczyk – Prijovic (Wieteska 69.). Vezetőedző: Jacek Magiera

A csoport másik meccsén: Sporting CP – Real Madrid 1-2

A Borussia Dortmund mellett a Real Madrid is nyerni tudott idegenben. A királyiak egy hajrágóllal hozták el a három pontot emberelőnyben játszva. A csoportelsőségről a két rivális egymás elleni zárómecccse dönt majd Madridban.

12345

Szerző: Őszi Ádám