Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 28 gól és történelmi gólrekord! – Íme a keddi eredmények

Kedd este folytatódott a Bajnokok Ligája csoportköre, a csapatok az utolsó előtti 5. forduló pérharcait vívták. Újabb továbbjutók, csoportelsők és kieső csapatok születtek, Dortmundban gólzuhatag és történelmi, rekordmennyiségű gól esett, melyhez kellett Nemanja Nikolics találata is. 

fotorcreated

E-csoport:
CSKA Moszkva – Bayer Leverkusen 1-1
G: Natcho (76.-büntetőből) ill. Volland (16.)

AS Monaco – Tottenham 2-1
G: Sidibe (48.), Lemar (53.) ill. Kane (52.)

Már csak egyetlen egy nyitott kérdés maradt, melyre az utolsó forduló ad választ. Melyik csapat folytathatja az Európa-ligában? Moszkvai döntetlenjével, mint utólag kiderült továbbjutott a Leverkusen és ott lesz az egyenes kieséses szakaszba. A Monaco legyűrte a Spurs legjobbjait, s bár a londoniak az utolsó körben beérhetik német riválisukat a Bajnokok Ligája szabályrendszere szerint pontegyenlőség esetén az egymás ellen megszerzett pontok száma rangsorol először, ebben pedig jobbak a “gyógyszergyáriak”. A Monaco tehát megnyerte a kvartettet, a Leverkusen pedig másodikként lép tovább, kettejük egymás elleni meccse már csak presztízskérés lesz. Ellenben a Tottenham otthonába látogat a CSZKA, mely, ha nyert, mér az EL-ben való folytatástól is elütheti Harry Kane és csapatát.

F-csoport:
Sporting CP – Real Madrid 1-2
G: Silva (80.-büntetőből) ill. Varane (29.), Benzema (87.)

Borussia Dortmund – Legia Warszawa 8-4
G: Kagawa (17., 18.), Sahin (20.), Dembele (29.), Reus (32., 52., 90+3.), Passlack (81.) ill. Prijovic (10., 24.), Kucharczyk (57.), Nikolics (82.)

Francia légiósai szállították a Real Madridnak a győzelmet, mely így még harcban van a csoportelsőségért. A Sportingbak az utolsó körben Nikolicsék ellenében kell megvédeni pozícióját, avagy a lengyelek csakis győzelemmel folytathatnák az Európa-ligában, ám a remény él. Szinte leírhatatlan az a produktum, melyet a BVB és a Legia meccse hozott, amióta BL-nek és nem pedig BEK-nek hívják a sorozatot, soha nem esett ennyi gól egy meccsen. A rekord 11 találattal egy Monaco-Deportivo mérkőzés volt, mely egykoron 8-3-as végeredménnyel zárult. Marco Reus mesterhármasal tért vissza, Dembele parádézott, a közönség pedig 12 találatot láthatott a szakadó esőben ez pedig új rekord. Nem mellesleg honfitársunk Nemanja Nikolics is a kapuba talált a hektukis mérkőzésen. A Dortmund idegenben a Real Madrid otthonában már egy döntetlennel is csoportelső lehet. A csoport két favoritja továbbjutott.

G-csoport:
Leicester – Club Brugge 2-1
G: Okazaki (5.), Mahrez (30.-büntetőből) ill. Izquierdo (52.)

FC Kobenhavn – FC Porto 0-0

Angliai vereségéven a Club Brugge kiszállt, s már az Európa-liga folytatásban sem bizakodhat. A Leicester City csoportelsőként lép az egyenes kieséses szakaszba, ezzel továbbírva BL-történetét újoncként. A belgák ellen kapott gólja volt a csapatnak az első a sorozat történetében. A Porto és a Köbenhavn sorsa azonban még nem dőlt el, az EL-ben való részvétel valamelyik csapaté lesz, ám még több féle forgatókönyv létezik az utolsó körben. A portugálok a Leicester, a dánok a Club Brugge ellen meccselnek. Mindkét ellenfélnek tét nélküli lesz a meccs, ám létezik forgatókönyv, pontegyenlőségre, az egymás elleni párharcban pedig jobb a Köbenhavn, azaz a Porto ha biztosra akar menni, akkor nyernie kell.

H-csoport:
Dinamo Zágráb – Lyon 0-1
G:ill. Lacazette (72.)

Sevilla – Juventus 1-3
G: Pareja (9.), ill. Marchisio (45+2.-büntetőből), Bonucci (84.), Mandzukic (90+4.)

Megkapta első idei Bajnokok Ligája gólját a Sevilla, majd az emberhátrányban játszva érkezett a második és a harmadik is. A sérülésektől tizedelt Juventus így idegenbeli győzelemmel lépett tovább és már biztos a helye a nyolcaddöntőben, ellenben a Sevilla még izgulhat, ugyanis a Lyon Lacazette góljával, ha szűken is, de nyert a horvát bajnok ellen, mely mindennemű továbbjutási lehetőségről “lemondott” ezáltal. Az olasz bajnok csoportelsősége szinte borítékolható, hiszen a Dinamo lesz az ellenfél ráadásul hazai pályán, viszont a Lyon és a Sevilla franciaországi párharca hatalmas küzdelmet ígér, és benne van a pakliban, hogy az egyik csapat tíz ponttal búcsúzik. A Lyon ugyanis ha nyerne, akkor beérné pontban spanyol riválisát, a két csapat egymás elleni meccse pedig 1-0-ás szűk andalúz sikerrel zárult, ami azt eredményezi, hogyha egynél több góllal nyer a Lacazette vezette francia klub, akkor továbbmegy.

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-11-23-72843

Szerző: Őszi Ádám