Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla legyőzésével megszerezte első győzelmét a Granada – videóval

Igazi bomba meglepetéssel indult a La Liga 14. fordulójának nyitómérkőzése, hiszen az eddig győzelem nélküli Granada legyőzte a harmadik helyen álló Sevilla csapatát, ezzel pedig akár elindulhatnak a fejlődés útján. Ben Yedder a végén büntetőből szépíteni tudott, de ez nem volt elég már a pontszerzéshez. 

w_900x700_03133623lfp007

Forrás: laliga.es

Granada – Sevilla: 2-1 (1-0)
Helyszín: Nuevo Los Cármenes Stadion (Granada) Néző: Vezette: Gonzales Gonzales
Gólszerzők: Pereira (27.), Lomban (56.) ill. Ben Yedder (95. – büntetőből)
Sárga lapok: Pereira (28.), Gabriel (38.), Carcela-Gonzales (41.), Marquez (81.)  ill. Vazquez (44.), Iborra (64.)
Kiállítás:  – ill. –

Granada: Ochoa, Gabriel, Lomban, Saunier, Foulquier, Samper, Agbo (Marquez, 77.), Cercela-Gonzalez, Boga (Cuenca, 75.), Pereira, Kravets (Ponce, 86.). Vezetőedző: Lucas Alcaraz

Sevilla: Rico, Mariano, Pareja, Rami, Mercado (Sarabia, 69.), Kranevitter (Iborra, 56.), N’Zonzi, Vazquez, Correa (Ben Yedder, 69.), Vietto, Vitolo. Vezetőedző: Jorge Sampaoli

A Sevilla kezdte jobban a mérkőzést, főleg Correa nagyon jó megmozdulásainak köszönhetően. Az argentin már a kupában is brillírozott, mesterhármassal tér haza a Formentara otthonából. Igaz a 3. percben Riconak is védenie kellett már, de a Sevilla ezután egy időre átvette az irányítást. Nagyon sok volt a szabálytalanság mindkét oldalon, főleg mert a Granada egyre inkább a támadásokra figyelt, mint a védekezésre. A 27. percben azonban jött a meglepetés, és a Granada megszerezte a vezetést! Egy kontrából kapta meg a labdát Boga a tizenhatoson belül, háromszor is kicselezte Ramit, majd Pereira elé passzolta a labdát, aki laposan a hálóba gurította azt. A Sevilla Correa fejesével majdnem azonnal egyenlített, de a labda épp a kapu mellé szállt. A 33. percben Ochoa védett nagyot Mariano beadásánál. Nagyon próbálkozott a Sevilla, de ügyesen védekeztek a hazaiak. A 42. percben Lomban fejelte ki a gólvonalról fejelte ki Mariano lövését, miután hozzápattant a labda! A félidőben már nem változott az eredmény, a hazaiak egy gólos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A második félidő elején Vitolo hagyott ki egy óriási helyzetet, amikor minden esélye meg volt a gólszerzésre, de sikeresen a kapu fölé rúgta a labdát. A Granada most is egyenlő ellenfele volt  a Sevillának, továbbra sem a védekezésre rendezkedtek be. Az 56. percben Boga megint átverte a vendégek védelmét, és teljes nyugalommal lőhette kapura a labdát a tizenhatos sarkából, de Sergio Rico bravúrosan védett. Az ezt követő szöglet után viszont megszerezték a második góljukat is, a csapatkapitány, Lomban fejesével! A Granada a gól után nagyon élvezte a játékot, és ezzel megkeserítették a Sevilla életét. A hazai játékosok közül kiemelkedett Boga, aki nagyon sokszor került helyzetbe és verte át a védőket. A Sevillának nem sok ideje maradt, hogy legalább az egyenlítést elérje, így eléggé sietősre fogták a dolgot, de a gólszerzési kényszer miatt a Granada kapujának közelébe is alig jutottak. A 73. percben Vietto került óriási helyzetbe, amikor Ochoa feje felett próbálta átemelni a labdát, de csak a kapusba sikerült rúgnia, akiről pedig kipattant. Egy perccel később Vazquez lövését blokkolta bravúrral Ochoa. Egyre keményebben próbálkozott a Sevilla, és egyre közelebb álltak a gólhoz, de Ochoa fantasztikus formában védett. A 85. percben például Vazquez lövésébe ért bele, ami végül a felsőlécről pattant vissza. A 89. percben Ponce megszerezhette volna a harmadik góljukat is, de Sarrabia visszarántotta őt a lövés előtt, de a bíró nem ítélt büntetőt. A 94. percben viszont a Sevillának befújt egyet, amit Ben Yedder értékesített, de után rögtön le is fújta a bíró a mérkőzést.