Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Messi és CR nem csak túl drága, túl öreg is lenne a listavezetőnek!

Frappáns kijelentéssel szemléltette Ralf Rangnick, a RB Leipzig sportigazgatója azt, hogy milyen koncepció mellett dolgoznak Lipcsében.

(Kép: as.com)

A német Bundesligát 13 forduló után a rekordbajnok Bayern München előtt veretlenül vezető RB Leipzig sportigazgatója Ralf Rangnick találóan összegezte véleményét a lipcseiek eddigi szenzációs Bundesliga szerepléséről:  “A miénk a legfiatalabb és egyben a legtapasztalatlanabb csapat a Bundesligában. Nem feltétlenül kell forradalomról beszélnünk, azonban azt senki nem várta egy olyan csapattól, amely még három és fél éve a negyedik vonalban szerepelt, hogy 13 fordulót követően 2016-ban vezetni fogja a Bundesligát! Úgy vélem nem csak a lipcseiek, a semleges szurkolók is azt gondolják, teljes joggal megérdemeljük azt, amit egy ilyen fiatal kerettel sikerült eddig elérnünk! ” 

Az 58 esztendős sportvezető aztán még találóbban foglalta össze azt, hogy a világ legjobb játékosai miért nem illenének a lipcseiek fiatalos lendülettel száguldó csapatába. “Őrületes lenne, hogyha beleillenének az elképzeléseinkbe, abba a modellbe amit lefektettünk a klubnál. A valóság azonban az, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo túl drága és túl öreg is nekünk!” – Így Rangnick az Associated Press interjújában.
Csak a miheztartás végett: A 29 éves Messihez és a 31 esztendős Ronaldohoz képest a lipcsei kulcsemberek 20-as éveik környékén járó fiatalok, mint például Timo Werner (20), Naby Keita (21), vagy a csapatkapitány Dominik Kaiser (22).