Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Ukrajnában győzött a United, a Fener a csoportelső – videóval

A Bajnokok Ligájához hasonlóan a másik nemzetközi kupasorozat az Európa-liga is a csoportkör végéhez érkezett. Az „A” jelű kavtettben komoly harc várt a  továbbjutó helyekért és a csoportelsőségért, ugyanis a Fenerbahce, Manchester United és a Feyenoord is versenyben volt.

2429709_w1

Zorya – Manchester United 0:2 (0:0)
Helyszín: Csernomorec Stadion (Odessa) Vezette: Bognár (magyar)
Gólszerzők: Mkhitaryan (48.), Ibrahimovic (88.)
Sárga lap: Herrera (83.), Bailly (90.)
Kiállítva:

Zorya: Levchenko – Sukhotsky, Forster, Sivakov, Opanasenko – Petryak, Chaykovsky, Kharatin (Grechyshkin 57.), Karavaev – Ljubenovic (Lipartia 72.), Bezborodko (Bonaventure 54.). Vezetőedző: Vernydub

Manchester United: Romero – Young, Blind, Rojo, Bailly – Pogba, Herrera – Mata (Lingard 65.), Rooney (Fellaini 70.), Mkhitaryan (Fosu-Mensha 85.)- Ibrahimovic. Vezetőedző: J.Mourinho

A vörös ördögök az utolsó fordulóban biztosították be továbbjutásukat az ukrán Zorya otthonában. A találkozó első komoly lehetősége a 9. percben adódott  Kharatin lövésénél óriási védést mutatott be Romero. A United első komoly lehetősége a 18. percben  adódott, mikor Pogba a kapu jobb oldala mellé lőtt. Az ukránok a 36. percben megszerezhették volna a vezetést azonban Karavaev a kapu jobb oldala mellé lőtt. A félidő hajrájában óriási védést mutatott be Levchenko kapus, Rooney cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a felső léc alá tartó löketét  hárította a Zorya kapusa. A második játékrész elején hamar megszerezte a vezetést a United, Henrikh Mkhitaryan remek szólója végén a kapu jobb oldalába lőtt védhetetlenül. A folytatásban voltak lehetőségei az egyenlítésre a haziaknak azonban, Sivakov fejesét Romero bravúrral hárította. A hajrában Ibra is villant, lövése a kapu fölött szállt el. Hat perccel később a svéd gólzsák már gólnak örülhetett Pogba passzát követően.

https://www.youtube.com/watch?v=D1nPASVleFg

Feyenoord – Fenerbahce 0:1 (0:1)
Helyszín: De Kuip (Rotterdam)
Gólszerzők: Sow (22.)
Kiállítás: 

A csoport első helyén álló Fenerbahce csapatára nehéz holland túra várt a Feyenoord ellen. A rotterdamiak a továbbjutást tűzték ki célul a  csoportban, azonban ehhez mindenképpen győzniük kellett és a másik mérkőzés eredményét is figyelniük kellett. A mérkőzés első lehetőségét az isztambuliak dolgozták ki a 7. percben Potuk révén, aki akpu jobb oldal mellé durrantott. A 11. percben Sow lövését védte bravúrral Jones a léc alól. A mozgalmas első negyedórát Toornstra fejese zárta, Demirel bravúrral védte a Feyenoord játékosának próbálkozását. A 22. percben Sow megszerezte a Fenerbahcenak a vezetést egy gyönyörű találattal, akrobatikus mozdulattal egy gyönyörű gólt ollózott Jones kapujába. A félidő hajrájában Vilhena és Van der Hejden révén is egyenlíthetett volna a Feyenoord azonban mindkét lehetőségből kimaradt. A második félidőben mindent elkövetett az egyenlítésért a Feyenoord, de nem tudták begyötörni az egyenlítést érő találatot. Kuyt és Vilhena is óriási ziccereket puskázott el, így a Fenerbahce csoportelsőként jutott tovább, második pedig a Manchester United lett az A csoportban.

https://www.youtube.com/watch?v=if6rCiAAlwc

A csoport végeredménye: 

a

APOEL Nicosia – Olympiakosz  2:0 (1:0)
Helyszín: Neo GSP Stadion (Nicosia) Vezette: Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: da Costa (19., öngól), de Camargo (83.9
Kiállítás: 

A görög Olympiakosz csapat a ciprusi APOEL otthonában lépett pályára a csoportelsőségért. A ciprusi gárda már a 19. percbe előnyhöz jutott némi görög segítséggel miután da Costa saját kapujába jutatta a játékszert. Az Olympiakosz legnagyobb egyenlítési lehetősége a 41. percben maradt ki, mikor  Da Silva  nem sokkal fejelt a bal kapufa mellé. Fordulás után  Fortounis lövését a léc alól szedte ki az APOEL hálóőre. A 83. percben de Camargo közelről kilőtte a bal alsó sarkot ezzel megszerezve a győzelmet és a csoportelsőséget a ciprusi gárdának. A csoport másik mérkőzésén hiába győzött hazai pályán a Young Boys három góllal nem jutottak tovább.

Young Boys – FC Astana 3:0 (0:0)
Helyszín: Stade de Suisse (Bern) Vezette: Pisani C. (Mal)
Gólszerzők: Frey (63.) Hoarau (66.), Shick (71.)
Kiállítás: 

b

Képek: uefa.com