Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Watford először győzte le az Evertont a PL-ben – videóval

Az angol Premier League 15. fordulóját az Everton watfordi vendégjtátéka nyitotta szomba kora délután. A liverpooli kékek négy mérkőzés óta nem tudtak győzni a PL-ben és a Watford is két vereséggel hangolt az Everton elleni derbyre.

2016-12-10t131008z_124377008_mt1aci14699476_rtrmadp_3_soccer-england-wat-eve

Watford – Everton 3:2 (1:1)
Helyszín: Vicarage Road (Watford) Vezette: Taylor
Gólszerzők: Okaka (36., 63.), Prödl (60.) ill. Lukaku (17., 86.)
Sárga lap: Guedioura (7.), Holebas (74.) ill. Deulofeu (17.), Baines (62.)
Kiállítva: 

Watford: Gomes – Holebas, Britos, Prödl, Zuniga (Kabesele 90+2.) – Capoue, Behrami, Guedioura (Janmat 61.) – Okaka (Watson 81.), Deeney, Amrabat. Vezetőedző: W. Mazzarri

Everton: Stekelenburg – Coleman, Williams, Mori, Baines (Lennon 81.) – Gueye (Barkely 64.), Barry, McCarthy – Deulofeu, Mirallas (Valencia 71.), Lukaku. Vezetőedző: R.Koeman

Nehéz mérkőzés várt ezúttal is Ronald Koeman tanítványaira, mivel a Vicarage Road-ra utaztak a Watford otthonába. Ha a tabellára rátekintettük  a találkozó előtt pikáns mérkőzésre volt kilátás, mivel a két csapat között mindössze két pont volt a különbség az Everton javára. Egy esetleges hazai győzelemmel a két csapat helyet cserélhetet volna a tabellán. Ami pedig a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, történetük során a két gárda a PL-ben hat alkalommal mérkőzött meg. A Watford számára eddig sok babér nem termet az Everton ellen, mivel 1999 óta nem tudták megverni a liverpooli kéket, négy vereség és két döntetlen a Watford mérlege a liverpooliak ellen.

A találkozó első helyzetét az Everton dolgozta ki a 9. percben azonban Lukaku elől tisztázni tudtak a hazai védők. A hazaiak 13. percben jelentkeztek egy lövéssel  Amrabat küldött kiváló labdát Etienne Capoue, aki azonban nem tudott élni a lehetőséggel és kapu fölé durrantott. Négy perccel később Barry ívelte előre a labdát Lukaku irányába aki élt is a remek lehetőséggel és megszerezte a vezetést a liverpooli kékeknek. A gól után magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak és próbáltak gyorsítani a játékot azonban a vendégek állták a hazai rohamokat. Előbb a 20. percben Okaka lövését fogta komolyabb erőfeszítés nélkül Stekelenburg. A 35. percben már közel járt az egyenlítéshez a Watford, Guedioura jobb alsóba tartó fejesét Stekelenburg hárította. Egy perccel később egy remek támadás után a hazaiak egyenlítettek, Amrabat jobb oldali beadását Okaka sarokkal jutatta Stekelenburg kapujába, a holland portás tehetetlen volt. A hajrában a lódarazsak könnyen megfordíthatták volna a találkozót, miután az Everton nem tudott mit kezdeni a helyzettel a bekapott gólt követően. A 43. percben közel is voltak ehhez a hazaiak, miután egy beadását követően Deeneyhoz került a labda, azonban lövése  centikkel kerülte el a kapu bal oldalát.

2016-12-10t125007z_124375807_mt1aci14699461_rtrmadp_3_soccer-england-wat-eve

Fordulás után egyértelműen a hazaiak irányították a találkozó első 20 percét, a liverpooli kékek nem igazán találták a ritmust. A Watford pedig egyre veszélyesebb volt a vendégek kapuja előtt főleg pontrúgások után veszélyeztettek a hazaiak. Az 59. percben Holebas ívelt be egy  labdát egy szabadrúgást követően, amire a hazaiak osztrák védője Prödl remek ütemben érkezett és az Everton hálójába fejelt megfordítva ezzel a találkozó állását. A gól után továbbra is pörögtek a hazaiak és komoly nyomás alá helyezték Stekelenburg kapuját, az Everton láthatóan megzavarodott. A 63. percben egy újabb veszélyes beívelést követően Britos került óriási ziccerbe aki elfejelte a labdát a felső léc irányába, azonban a kapus óriási bravúrral hárította a léc alól az urugayi védő fejesét. Már csak idő kérdése volt mikor érkezik az újabb hazai találat, nos ez a 63. percben következett be, mikor ismét Holebas ívelt pontosan középre  egy pontrúgást és a remek napot kifogó Okaka megszerezte önmaga második és csapata harmadik találatát is. A rutinos olasz támadó hosszú sérülés után az előző fordulóban tért vissza a kezdőbe és ezúttal fontos gólokkal segítette csapatát. A bekapott gólok után Ronald Koeman kockáztatott és pályára küldte Barkleyt, Valenciát és Lennont is. A cserék után próbálta növelni aktivitását az Everton, ami helyzetekben is megmutatkozott. A hajrában a csereként beálló Lennon jó húzásnak ígérkezett Koeman részéről, hiszen előbb a 85. percben ívelt be egy labádt amit Valencia még a kapu jobb oldala mellé fejelt. Egy perccel később azonban Lennon már pontosabban célzott és beadása Lukakut találta meg, aki a kapuba fejelt. A hajrában izgalmas perceknek lehetünk szemtanúi, az Everton óriási nyomást alá helyezte a hazai Watford kapuját. A 87. percben egyenlítési lehetősége is volt a liverpooli kékeknek, Lukaku remek próbálkozását Gomes óriási bravúrral hárította. A folytatásban az eredmény nem változott így története első győzelmét könyvelhette el a Watford az Everton ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=EF5ynEW-sBo

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor