Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: A Benfica győzött a városi derbin! – videóval

Városi derbi került lebonyolításra a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primeira Liga) 13. fordulójában, hiszen a listavezető SL Benfica a Sporting Lisszabont látta vendégül. A hármas sípszót követően a hazaiak ünnepelhettek, hiszen otthon tartották a három pontot. 

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-12-11-211613

SL Benfica – Sporting CP 2-1 (1-0)
Helyszín:
Estádio da Luz
Gólszerzők: Salvio(24.), Jimenez(47.) ill. Dost(69.)

A fordulót megelőzően mindössze két pont választotta a csapatokat egymástól, tehát adott esetben a Sporting CP egy győzelemmel akár felugorhatott volna a tabella élére. Nos, azonban ez végül nem így alakult, ráadásul a Portó sikerének hála visszaestek a harmadik helyre. No, de jöjjön a lényeg, azaz a mérkőzés főbb mozzanatai….

A Benfica a találkozó 24. percében szerezte meg a vezetést, ekkor Rafa Silva átadása után Salvio vette be az ellenfél hálóját. Az első félidőben már nem is változott az eredmény. A fordulás után gyorsan növelni tudta előnyét a hazai együttes, a 47. minutumban Semedo beívelése után Jimenez bólintott a kapuba. A 69. percben jött a szépítés a Sporting részéről, a csereként beállt Campbell beadását követően Bas Dost fejelt a kapuba. A statisztikák alapján a vendégek játszottak fölényben, jóval többet próbálkoztak, illetve a labdabirtoklásban is ellenfelük fölé tudtak kerekedni, ám a futballt gólokra játsszák, a Benfica pedig jobban kihasználta az adódó lehetőségeit, ezzel pedig otthon tartotta a három pontot. Ennek köszönhetően növelni tudta előnyét a bajnokságban.

https://www.youtube.com/watch?v=RCADPrBEi1g

Kép forrása: Benfica twitter oldala.