Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpoolban ért véget az Arsenal sorozata – videóval

Alig ért véget a hétvégi forduló az angol Premier League-ben már is itt a 16. forduló, melyet kedden és szerdán rendeznek meg. A forduló nyitómérkőzését és rangadóját egyben az Everton és remek formában lévő Arsenal csapata vívta egymással a Goodison Parkban.

2016-12-13t200810z_124661290_mt1aci14702897_rtrmadp_3_soccer-england-eve-ars

Everton – Arsenal 2:1 (1:1)
Helyszín: Goodison Park (Liverpool) Vezette: Clattenburg
Gólszerzők: Coleman (45.), Williams (86.) illSanchez (20.)
Sárga lap: Jagielka (18.), McCarthy (42.) ill. Koscielny (84.)
Kiállítva: Jagielka (90+3.)

Everton: Stekelenburg – Baines, Williams, Jagielka, Coleman – McCarthy (Mori 90.), Gueye – Valencia (Calvert-Lewin 79.), Barkley, Lennon (Mirallas 68.) – Lukaku. Vezetőedző: R. Koeman

Arsenal: Cech – Monreal, Koscielny, Gabriel, Bellerin  – Xhaka, Coquelin (Perez 88.) – Oxlade-Chamberlain (Iwobi 71.), Özil, Walcott (Giroud 71.) – Sanchez. Vezetőedző: A.Wenger

Az Arsenal remek szériát produkál az angol élvonalban, az Everton elleni rangadó előtt 14 mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget a bajnokságban, a liverpooli kékek viszont pocsékul szerepelnek az utóbbi hetekben. Az egész lejtmenet a Chelsea elleni 5:0-ás zakóval kezdődőtt, azt követően Lukakuék a Southampton és legutóbb a Watford csapatától is kikaptak és ikszeltek a Manchester United és Swansea ellen hazai pályán, ezzel pedig öt mérkőzés óta nem ünnepelhettek győzelmet Koeman tanítványai.

Az Arsenal elleni mérkőzésen visszatért az Everton  kezdőjébe Jagielka, Barkley és Lennon is. Arsene Wenger csapatát komoly sérüléshullám sújtja főképpen a védelmet, ugyanis a legutóbbi fordulóban Mustafi iratkozott fel a maródiak listájára, Debuchy és Mertesacker mellé, továbbá a francia szakember Cazorla játékára sem számíthat jó darabig. Ami az egymás elleni statisztikát illeti a két gárda története során 48 alkalommal mérte össze tudását az angol bajnokságban. A rangadókon jóval sikeresebben szerepelnek a londoniak 29 győzelemmel, míg a liverpooli kékek mindössze hat győzelemnél tartanak az Arsenal ellen, döntetlen 13 alkalommal született. Érdekesség, hogy a két csapat találkozóján még nem született büntetőből találat. A tavalyi kiírásban mindkét alkalommal az Arsenal hagyta el győztesen a játékteret, a Goodison Parkban 2:0 arányban győztek Özilék.

629518876

A találkozó első lehetősége az Arsenal előtt adódott a 2. percben, Alexis Sanchez ugratta ki Walcottot azonban az angol válogatott játékosa elől Stekelenburg menteni tudott az utolsó pillanatban, a 6. percben Mesut Özil lőtt jócskán fölé. A 8. percben a hazaiak vezettek veszélyes akciót a jobbszélen azonban Lukaku beadását Coquelin vágta ki szögletre Barkley elől. A 20. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást az Arsenal, ami után nem is úszták meg a hazaiak. Alexis Sanchez szabadrúgása ugyan Williamsen irányt változtatott, de Stekelenburg sem tudta elérni a labdát, így a hálóban kötött ki a chilei  szezonbeli 12. gólja. Az első komolyabb Everton lehetőséget 31 percet kellett várni, ekkor Lennon cselezte be magát a tizenhatoson belülre majd  kapu fölé durrantott. A folytatásban az Everton birtokolta többet a labdát és adódtak is lehetőségeik az ágyúsok kapuja előtt, a 39. percben ismét Lennon lőtt jócskán fölé. A hajrában az Arsenal mintha elkönyvelte volan egygólos vezetésést és a 45. percben érkezett Baines és remekül ívelte középre a labdát amit Coleman védhetetlenül fejelt Cech kapujába.

A második félidő első komoly gólszerzési lehetőséget az 54. percben az Arsenal dolgozta ki, Mesut Özil jutott szabad területhez majd távoli lövése kapu fölé ment. A 60. percben Barkley került ziccerbe az Arsenal kapuja előtt, azonban lövése hajszálnyival kerülte el a kapu jobb oldalát. A 70. percben Lukaku szólóját követően Gabriel állította meg a bal oldalon. Arsene Wenger a 71. percben cserére szánta el magát és pályára küldte Giroudot és Iwobit is. A 72. percben ismét az Arsenal kapuja előtt adódott komoly lehetőség, azonban a vendégek védői időben tisztázni tudtak Lukaku elől. Négy perccel később a csereként beállt Iwobi került helyzetbe, lövése azonban csak az oldalhálót találta el. A 85. percben egy szögletet követően Jagielka tüzelt kapura amit még Cech hárítani tudott, az azt követő szögletet azonban nem úszták meg a londoniak. A 86. percben Barkley ívelte be a szögletet amit a remekül érkező Williams jutatott az ágyúsok kapujába. A hajrában a hazaiak végleg eldönthették volna a három pont sorsát Barkley helyzeténél azonban Cech játékban tartotta az Arsenalt. A találkozó végén Jagielka megkapta második sárga lapját és Clattenbug idő előtt leküldte a pályáról. A hajrában a vendégek kétszer is egyenlíthettek volna, azonban mindkétszer a gólvonalról mentettek a hazai védők. Ezzel pedig 14 veretlen mérkőzés után szenvedett ismét vereséget az Arsenal, ezúttal is a Liverpooltól, csak a liverpooli kékektől. Az Everton pedig öt mérkőzés után győzött ismét a PL-ben.

https://www.youtube.com/watch?v=l87VttLytmI

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor