Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Jöhet bárki utána, nem hiszem, hogy el tudja érni azt, amit ő.“

Zinedine Zidane a Real Madrid francia vezetőedzője szokásos mérkőzés előtti sajtójátékoztatóján beszélt a közelgő Klubvilágbajnokság  elődöntőjéről, az ellenfélről és Cristiano Ronaldo aranylabdájáról is. 

160104164534-zinedine-zidane-1-super-169

Zinedine Zidane a királyi gárda francia menedzsere a Club America elleni elődöntő előtt megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját. A francia beszélt a szurkolókról és a mérkőzésről és az ellenfélről, valamint Sergio Ramos sérüléséről.

„ Remek fogadtatásban volt részünk a helyi szurkolóktól. Sajnos mivel alapból elég messze vagyunk tőlük, nincs sokszor módunk ilyen közel kerülni hozzájuk. Fontos napok lesznek ezek a japán szurkolóink számára, a játékosok pedig örülnek a támogatásuknak. Komplikált, nehéz mérkőzésre számítok. Nem tudom, kinél lesz többet a labda, holnap kiderül. A mérkőzés előtt mindig 50% az esélyünk, nem gondolunk másra. Minden meccset le kell játszani, és meg kell küzdeni a sikerért. Lesznek velük problémáink, de ez kölcsönös. smerjük az ellenfelünket, nem volt szükségünk hónapokra, hogy felderítsük őket. Kielemeztük őket az elmúlt napokban, és holnap még átbeszélünk kisebb részleteket. Nagyszerű meccset fogunk velük játszani. Igazuk van abban, hogy a mez önmagában nem nyer mérkőzést, én is így gondolom. Amikor a Cultural ellen játszottunk a kupában, számukra egy valóra vált álom volt. Valószínű, hogy ez volt az egyetlen esélyük, hogy pályára léphessenek a Real Madrid ellen. Ezekben a helyzetekben muszáj az ellenfél motivációját nagyfokú intenzitással ellensúlyozni. Tudjuk, hogy fontos meccs lesz ez ellenfelünk számára, de számunkra is az lesz. Készen állunk, Sergio az egyetlen kieső. Holnap nem fog pályára lépni. Semmi különös, egy kicsit megviselte őt a hosszú utazás. Egy kicsit fáradtnak és túlterheltnek érzi magát. Holnap egész biztosan nem játszik, vasárnap elképzelhető, meglátjuk.”

A francia szakember beszélt a csapat remek veretlenségi szériájáról és ejtett pár szót Cristiano Ronaldo aranylabdájáról, amit hétfőn negyedszer is megnyert.

„Megnyerhetsz 35 meccset, majd elveszítheted a következőt, és máris bajban vagy. Csak a holnapi feladatunkra koncentrálunk. Megnyerhetsz 45 vagy 50 meccset is, és a következőt ugyanúgy meg kell nyerned. A holnapi találkozó fontos, lehetőséget biztosít a fináléba kerülésre. Szeretnék győzni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy mi legyünk a sorozat bajnokai. A motivációja elképesztő. A barátságos meccseket, az edzés végi focikat is meg akarja nyerni. Nem aggódom az eltökéltsége miatt. Jöhet bárki utána, nem hiszem, hogy el tudja érni azt, amit ő. Nem könnyű négyszer Aranylabdát nyerni, hihetetlen dolog. Úgy gondolom a jövőben is képes lehet megnyerni a díjat újra.”

Forrás: realmadrid.com