Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hét közben jön az év utolsó fordulója! – előzetes

Hét közben kedden és szerdán rendezik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 16. és egyben a 2016-os naptári esztendő utolsó fordulóját. A Dortmund és a Hertha hazai pályán zárja az évet, míg a szezon meglepetéscsapata az RB Leipzig a Bayern München otthonába látogat a szezon egyik legjobban várt meccsére.

bundes20172

Kedd:
dec. 20. 20:00 Borussia Dortmund – Augsburg (Eurosport 2)
dec. 20. 20:00 Mönchengladbach – Wolfsburg
dec. 20. 20:00 Hamburger SV – Schalke 04
dec. 20. 20:00 Eintracht Frankfurt – Mainz

A bukdácsoló, s utóbbi négy meccséből csak egyet megnyerő Dortmund  hazai pályán az Augsburg ellen zárja az esztendőt. A nívósabb csapatok közül a Mönchengladbach és a Wolfsburg áll a legrosszabbul, ők most egymás ellen mutathatják meg, hogy mit tudnak. A Hamburg az utóbbi hetek jó teljesítménye ellenére még mindig a kiesőzónában, a Schalke pedig három nyeretlen meccs után térne vissza a győzelem ösvényére. A Mainz és a Frankfurt összecsapása felsőházi mérkőzést hoz, ezt nem biztos, hogy a szezon előtt így gondoltuk volna.

Szerda:
dec. 21. 20:00 Bayern München – RB Leipzig (Eurosport 2)
dec. 21. 20:00 Hertha BSC – Darmstadt
dec. 21. 20:00 1. FC Köln – Bayer Leverkusen
dec. 21. 20:00 Ingolstadt – Freiburg
dec. 21. 20:00 Hoffenheim – Werder Bremen

A szezon folyamán az RB Leipzig jó szezonrajtja immáron bajnoki reményeket kecsegtet, ezáltal pedig a szezon egyik legjobban várt meccse lett Gulácsi Péterék vendégjátéka Münchenben. A Hertha BSC két vereséget húzott be zsinórban, ráadásul a hazai hibátlan mérleg, sőt a veretlenség is oda. Dárdai Pál csapata ennek ellenére is BL-indulást érő helyen, ezt a pozíciót pedig  a sereghajtó Darmstadt legyőzésével lehet megtartani.  A Köln kissé kipukkadt, s négy meccse nyeretlen, de a Leverkusen szénája sem áll jobban, elég, ha csak annyit mondunk, hogy riválisuk mögött kullognak. A felemásan focizó Freiburg a kiesőjelölt Ingolstadt otthonában zárja az évet, a Hoffenheim pedig veretlenül mehet pihenőre, amennyiben hazai pályán nem szenved vereséget a Werder Brementől.

A német élvonal ezt követően egészen január 20-ig pihen, akkor viszont újraindul a nagyüzem.

buli-vege