Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot válthat a francia válogatott csillaga

Már az is kész csodának számított, hogy a West Ham United a tavalyi szezon és az Európa-bajnokság után megtudta tartani legnagyobb csillagát, aki a Dimitri Payet névre hallgat. A változás szele azonban most minden korábbinál nagyobb erővel tombol, ugyanis a Premier League két gigásza verseng a későn érő baloldali támadó játékos kegyei iránt, miközben a “kalapácsosok” a bennmaradásért harcolnak a ligában. 

dimitri-payet-wallpapers-10

Enyhén szólva sem fut jó szezont a West Ham United, mely a karácsonyi és újévi meccsdömping előtt 5 győzelemmel, 4 döntetlennel, 8 vereséggel és 19:31-es gólkülönbséggel csupán a tabella 13. pozícióját foglalja el. A kiesőzóna 5 pontnyira, míg a nemzetközi kupaindulást érő ötödik hely 14 egységre van. A célok tehát jelentősen változtak a szezon elejéhez képest, az újak pedig aligha vonzóak egy olyan kvalitású labdarúgónak, mint Payet, aki karrierje csúcsán van, ám jelenleg beleszürkül csapatába.

A 29 esztendős labdarúgó igazi későn érő típus, egészen 2015-ig hazája bajnokságában pallérozódott, a St.Etienne és a Lille szurkolói is jó emlékeket őriznek róla. Utolsó gall csapata a Marseille volt, onnan vásárolta ki őt a West Ham, melynek színeiben tavaly 9 bajnoki gólt és 12 gólpasszt jegyzett, találati pedig kimondottan emlékezetesek voltak többségében. A szezon egészét tekintve 15 gólig és 17 gólpasszig jutott, a nyári kontinenstornán pedig igazi vezére volt a házigazdának.

Amikor arról esett szó, hogy Payet ezek után maradhat a West Ham játékosa, akkor ez nem tűnt reális dolognak, ám mégis így lett. Most azonban kopogtat az Arsenal és a Manchester United is. Mindkét csapatban vannak válogatott társak, Londonban Giroud, Debuchy és Coquelin mellett Koscielny is a csapattársa lehetne, nem mellesleg pedig Arsene Wenger a csapat vezetőedzője is a francia különítményt erősíti. Ellenben úgy hírlik, hogy a Manchester United jobban áll és Mourinho nagyobb horderejű ajánlattal állt elő. Ha az Old Traffordra teszi át székhelyét Payet, akkor a támadószekcióban Martial és Paul Pogba is a segítségére lehet, no meg Schneiderlin is.

Szerző: Őszi Ádám