Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AC Milan nyerte az Olasz Szuperkupát! – videóval

A mai nap folyamán került megrendezésre az Olasz Szuperkupa, melynek keretein belül a Massimiliano Allegri vezette Juventus a Vincenzo Montella által irányított AC Milan ellen lépett pályára. 

201802804-1de887a6-58e5-44ff-9a0b-8af17ec38c4d

A mérkőzés első próbálkozásáig nem kellett túl sokat várni, melyet a “zebrák” javára írhattunk fel. A 2. percben Sturaro lőtt kapura, ami azonban középre tartott, így Donnarumma számára nem okozott komolyabb problémát a védése. A 6. minutumban Mandzukic eresztett meg egy élet erős löketet, a rossoneri portása viszont résen volt és szögletre tudta paskolni a játékszert. A 17. percben Sturaro került ordító ziccerbe, de Donnarumma óriási bravúrral hárította a lövését, mely után szöglet következett. A sarokrúgást Miralem Pjanic végezte el, amit követően Chiellini fejes góljával a Juventus megszerezte a vezetést. A 32. minutumban kényszerű cserét kellett végrehajtania Allegrinek, Alex Sandro helyére Evra szállt be. A 38. percben egyenlít az AC Milan, Suso beadását követően Bonaventura bólintott a kapuba. A milánói gárda gyakorlatilag első lehetőségéből eredményes tudott lenni. 

A fordulás után Montella legénysége veszélyeztetett először, az 57. minutumban Suso beívelését követően Romagnoli bólintott a kapu irányába, ám balszerencséjére a labda a felső kapufán csattant. A 60. percben Khedira eresztett meg egy távoli lövést, viszont Donnarumma résen volt és bravúrral a léc fölé tudta paskolni a játékszert. A 80. minutumban Evra passza után Dybala lőtt kapura a tizenhatoson előterében, a próbálkozása azonban középre tartott, így a Milan hálóőre védeni tudott. A 83. percben Suso beadása után Bacca bólintott kapura, a léc alá tartó labdát óriási bravúrral szögletre tudta tolni. A rendes játékidőben nem jutottak dűlőre egymás között a csapatok, tehát ezt követően jött a 2×15 perces hosszabbítás.

Hosszabbítás: Rögtön a túlóra elején előnybe kerülhetett volna az AC Milan, de Carlos Bacca ezt a helyzetet sem tudta kihasználni, a kolumbiainak nagyon nem akartak összejönni a dolgok… Végül ez is lett az utolsó érdemleges megmozdulása, mivel a 102. percben Montella lehozta a pályáról, és könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó mérkőzése Milan mezben. A 116. minutumban Dybala puskázott el óriási lehetőséget, az argentin körülbelül 5 méterről tüzelt jócskán a léc fölé. Végül a hosszabbítás során sem dőlt el a lényegi kérdés, így ebből kifolyólag a tizenegyesek döntöttek, mely után az AC Milan ünnepelhetett. A Rossoneri 2011 után ismét trófeát nyert! 

Juventus – AC Milan 1-1 (1-1) – tizenegyespárbaj után: 3-4
Helyszín:
Jassin Bin Hamad Stadium; Doha (Katar)
Gólszerzők: Chiellini(18.) ill. Bonaventura(38.)
Sárga:
Lichtsteiner(35.), Higuaín(120.) ill. Romagnoli(43.), Kucka(58.), De Sciglio(70.)
Kiállítás:

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro(Evra 32.) – Sturaro(Lemina 78.), Marchisio, Khedira – Pjanic(Dybala 67.) – Mandzukic, Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

AC Milan: Donnarumma – Abate(Antonelli 102.), Paletta, Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Locatelli(Pasalic 74.), Bertolacci – Suso, Bacca(Lapadula 102.), Bonaventura. Vezetőedző: Vincenzo Montella. 

https://www.youtube.com/watch?v=3GJUu7iE_6A

https://www.youtube.com/watch?v=pg0dSTvD99w