Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Enrique: “Messit soha, senkivel nem lehet összehasonlítani”

A Barcelona vezetőedzője házon belül adott interjút, amelyben leginkább az argentin támadójukat, Lionel Messit és a csapatát magasztalta, de elmondta véleményét az Aranylabdáról is. 

1482492344_010211_1482492519_noticia_normal

Forrás: AS

Luis Enrique az interjúban elmondta, hogy soha, senkivel nem lehet Messit összehasonlítani, és elmondása szerint ezen egy Aranylabda sem fog változtatni, amit egyébként nem is tart túl nagyra.

“Senkivel sem lehet összehasonlítani Messit, se a múltból, se a jelenből. Ezen egy Melon d’Or (A Ballon d’Or kiparodizálása, a “melon” dinnyét jelent – szerk.) sem fog változtatni. Nevetséges, hogy ilyen díjak miatt akarják őt hasonlítani valakihez. Soha nem lesz olyan játékos mint ő. Nem akarok  tiszteletlen lenni más, jelenlegi labdarúgókkal szemben, de a régi játékosokhoz sem fogható, ezért nincs helye összehasonlításnak. Bárhova tenném a pályán, mindenhol tudna játszani. Ha beraknám a hátvédsorba, ő lenne a világ legjobb védője!”

Nem csak Messiről, de a csapatról is beszélt és visszatekintet kicsit a 2016-os évre. A jövővel kapcsolatban optimista, és hisz benne, hogy a következő 12 hónapban több trófeát is be fognak gyűjteni.

“Trófeákat nyerni szinte rutinná vált, és a Barcánál mindenki hozzá szokott már. Most a második helyen állunk, de tudom, hogy jobban játszunk, mint bármelyik más csapat, és nekünk van a legtisztább elképzelésünk a játékról.”