Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A City 10 legszebb pillanata

Közeleg az év vége. Nézzük, hogy mi marad emlékezetes a Manchester City szurkolóinak ebből az esztendőből.

manchester-city-v-barcelona-uefa-champions-league-round-of-16

Január 2: Watford 1-2 City – A kései villanás

2015 szeptembere óta ez volt az első komoly diadala a Kékeknek. Az utolsó 10 percben rendezett tűzijátékot a vendég együttes.

Kolarov öngólja után úgy tűnt, esélytelen a fordítás, de Touré és Agüero remek góljaival sikerült módosítani az eredményt a City javára.

Február 1: Guardiola Pellegrini utódja

Sokáig emlékezetes nap lesz a City szurkolók számára, mivel ekkor derült ki, hogy Pellegrini a szezon végén elköszön a csapattól, és a katalán szakember fogja váltani őt.

Február 28: Liverpool 1-1 City – Willy a hős

A Ligakupa elhódítása nem ér fel az FA-Kupával, azonban a Wembley-ben mindig öröm játszani.

A Liverpool bár egyenlíteni tudott, de a büntetőpárbajban elvérzett, mivel Willy Caballero remek formában volt, és remek védéseinek köszönhetően esélyt sem adott a Vörösöknek. A City emelhette magasba végül a trófeát.

Április 12: City 1-0 PSG – Irány az elődöntő

A Párizsban elért 2:2 után remek helyzetből várhatta a visszavágót a City. Hazai közönség előtt aztán nem is okoztak csalódást. Ugyan csak egy góllal, de legyőzték a párizsiakat, így izgatottan várhatták az elődöntőt.

Április 16: Chelsea 0-3 City – Agüero a hős

A Stamford Bridge-n Sergio Agüero esélyt sem adott a londoni kékeknek. Háromszor villant meg a mérkőzésen, és az eredménye 3 gól lett. Ezzel a mesterhármassal intézte el a City hazai pályán az akkor jobb formában lévő Chelsea-t.

Szeptember 10: United 1-2 City – A városi derbi

A találkozó Guardiolában és Mourinhoban a régi szép időket idézte fel, amikor még a Barcelona, illetve a Real Madrid kispadján ültek, és úgy néztek egymással farkasszemet. Ezen a napon Guardiola fiai bizonyultak jobbnak, és győzték le a Vörös Ördögöket.

Szeptember 14: Gündogan megérkezett

Nagy reményekkel érkezett a Dortmund játékosa a Cityhez, és remekül kezdte meg a pályafutását a Kékeknél. A Bournemouth elleni, 4:0-ra megnyert találkozón a 66. minutumban szerezte meg új csapatában az első találatot.

Szeptember 28: Celtic 3-3 City – A gólparádé

Remek szórakozást nyújtott a Celtic Parkba látogató nézőknek a találkozó. Bár a City drukkerek nem örülhettek a találkozó végén, mivel csak egy ponttal távozhattak, de a gólok és remek iramú mérkőzés talán valamennyire kárpótolta őket.

November 1: City 3-1 Barcelona – A revans

Végre minden összejött Pep Guardiolának. A csapata is remek formában volt, és a katalán szakember revansot vehetett egykori együttesén. Ez a találkozó sem indult zökkenőmentesen a hazaiak számára, de Lionel Messi villanása után gyorsan magára talált a Guardiola csapat. Talán a legemlékezetesebb pillanat De Bruyne szabadrúgása volt.

November 19: Crystal Palace 1-2 City

Touré visszatért. Az már sejteni lehetett, hogy Guardiolával nem felhőtlen a viszonyuk, azonban a mai napon kapott egy esélyt, és élni is tudott vele. Touré 2 gólja három pontot ért a Guardiola csapatnak.

kép: cdn-s3.si.com

Nagy Gábor