Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane és Alli duplájával a Spurs kiütötte a Watfordot – videóval

Alig ért véget a 2016-os esztendő, a 2017-es esztendő első napján sem maradtunk csúcsfoci nélkül, ugyanis az angol Premier League tovább dübörög szokásához híven. A 19. fordulóban a Tottenham a Watford otthonában vendégeskedett. 

2017-01-01t141602z_126281762_mt1aci14715547_rtrmadp_3_soccer-england-wat-tot

Watford – Tottenham 1:4 (0:3)
Helyszín: Vicarage Road (Watford) Vezette: Oliver
Gólszerzők: Kaboul (90+2.) ill. Kane (27., 33.), Alli (41., 46.)
Sárga lap: Holebas (44.), Prödl (63.), Cathcart (83.)
Kiállítva: 

Watford: Gomes – Cathcart, Prödl, Kaboul – Holebas (Mason 68.), Doucoure, Guedioura, Amrabat (Sinclair 75.) – Capoue (Kabesele 79.), Ighalo – Deeney. Vezetőedző: Mazzarri.

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Rose (Davies 68.) – Dier, Wanyama – Son, Alli (Winks 61.), Eriksen – Kane (Janssen 78.). Vezetőedző: Pochettino

A mérkőzés nehéz időjárási körülmények között szakadó esőben kezdődött. A találkozó első negyedórája komoly lehetőséget nem hozott, mindössze egy bírói hibát láthattunk miután Oliver játékvezető egy kezezés után nem ítélt büntetőt a vendégek javára. Az első komoly lehetőséget a 23. percben a Spurs dolgozta ki, Rose került helyzetbe azonban a lövése pocsékul sikerült csúnyán kapu fölé durrantott. Négy perccel később óriási ziccer maradt ki, a Spurs játékosának Dele Allinak a lövése a felső lécen csattant, a hazaiak nagy szerencséjére. A 29. percben a lódarazsaknak azonban már nem volt szerencséjük és Trippier remekül vette észre az üresen álló Harry Kane-t aki a kapu bal oldalába helyezett védhetetlenül. Hat perccel később ismét Trippier adta középre a labdát és ismét Kane volt aki befejezte az akció ezúttal is sikeresen. A hazaiak a bekapott gólokat követően nem igazán tudtak kijönni a Spurs szorításából és a 39. percben egy pontrúgást követően kis híján megkapták a harmadik gólt is azonban Son elhibázta ziccerét. Két perccel később azonban nem tudták elkerülni a hazaiak a Spurs harmadik gólját, Alli csapott le a leghamarabb egy kipattanóra amit a kapu jobb oldalába lőtt. Ezzel minden bizonnyal már az első félidőben lerendezte a találkozót a harmat gyenge Watford ellen a Spurs.

2017-01-01t140609z_126281169_mt1aci14715535_rtrmadp_3_soccer-england-wat-tot

A második játékrész elején a hazaiak továbbra sem tudták felvenni a lendületes vendégekkel az iramot és a félidő első percében ismét Alli volt eredményes Kane passzát követően. Az 55. percben Kane szabadrúgásból kis híján megszerezte a harmadik találatát is azonban Gomes hárítani tudott. A folytatásban a mérkőzés csendesen lecsordogált, a hazaiak komolyan nem veszélyeztették Lloris kapuját, míg a Spurs kényelmes előnyének tudatában uralta a játékot és 1-2 kapura lövési kísérleten kívül komolyabb lehetőséget nem dolgoztak ki. A ráadásban ugyan szépített egy pontrúgást követően a Watford, de a Spurs könnyed győzelmét ez sem veszélyeztette. Győzelmével Pochettino csapata megelőzte a Manchester Cityt és ideiglenesen feljöttek a dobogó harmadik fokára, ami már BL-t érő pozíció. A Spurs szerdán hazai pályán fogadja a listavezető Chelsea csapatát.

https://www.youtube.com/watch?v=rrF1ICp0fQ4

Képek: premierleague.com

O.G.