Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatodik egymást követő győzelmét aratta az MU! – Videóval

A Premier League 20. fordulójának január másodikai játéknapját a West Ham United és a Manchester United összecsapása zárta a londoni Olimpiai Stadionban. A “Vörös Ördögök” 5 meccses győzelmi szériát szerettek volna tovább duzzasztani az utóbbi időben magukra találó “kalapácsosok” otthonában.

2017-01-02t185202z_126384722_mt1aci14717318_rtrmadp_3_soccer-england-whu-munIbrahimovic megszerzi szezonbeli 13. bajnoki gólját (fotó: premierleague.com)

Az első félidőt azonban egyértelműen jobban kezdte a West Ham. Slaven Bilic együttese kontrákra rendezkedett be, és hiába birtokolta többet a labdát a vendégcsapat, az első 10 percben jó pár szélsebes ellencsapással meg tudott lépni a WHU. A 10. minutumban Lanzini lövése okozott veszélyt, De Gea vetődve paskolta szögletre az argentin löketét. Aztán kulcsmomentum következett: Feghouli nagyon csúnyán igyekezett visszaszerezni egy hosszan megtolt labdát, és bevetődve rúgta meg Phil Jones-t. Mike Dean játékvezető nem is habozott, azonnal kiállította az algériai játékost. Emberhátrányban folytatta tehát a West Ham! A piros lap parázs hangulatot adott a mérkőzésnek, minden labdáért igazi csata alakult ki. Az MU azonban több mint fél órán át alig tudott kidolgozni veszélyes lehetőséget a hazai kapunál. A 37. percben viszont kis híján gólig jutott José Mourinho alakulata! Mkhitaryan centerezett, Valencia üresen érkezett, és gyakorlatilag csak a félig üres kapuba kellett volna passzolnia, ám a hazai kapus, Randolph a gólvonalon hárított, a kipattanóból pedig Lingard találta el a kapufát közvetlen közelről! Maradt a 0-0, de centiken múlt a manchesteriek vezetése! A félidő végén ismét Lanzini tette próbára a vendégek kapusát, az előzőnél is sokkal jobb lövést küldött kapura, ám David De Gea ismét parádés védést mutatott be. Gól nélküli döntetlennel fordultak tehát a csapatok.

A második félidőre már Juan Mata jött ki a sárga lapos Darmian cseréjeként, Mourinho tehát javítani akart csapata támadójátékán. A játékrész első komoly helyzete mégis a “kalapácsosoké” volt, egy szabadrúgás után Antonio emelkedett az ötösön belül, de lemaradt a beadásról egy kicsivel. A 60. percben saját térfelén vesztett labdát az MU, Lanzini ugratta ki Antoniót, az angol válogatott támadó pedig tiszta ziccerben állt szemben De Geával, ám a spanyol hálóőr nagyot védett! A kihagyott helyzetet pedig szinte egyből góllal büntette a vendégegyüttes: a csereként beállt Rashford megverte a hazai védelem jobb oldalát, elfektetett egy védőt, majd középre passzolt labdájából a másik csereember, Mata volt eredményes. 0-1! A vezetés megszerzése után higgadtan játszott a fehér mezes vendégcsapat, a 68. percben pedig Pogba növelhette volna az előnyt, de a “kígyótérről” leadott bal lábas lövése elkerülte Randolph kapuját. A 74. percben ismét csak a francia próbálkozott, de Rashford lekészítése után megint célt tévesztett, ezúttal a jobb kapufa mellett zúgott el a labda. Néhány perccel később aztán minden lényegi kérdést lezárt a Manchester, ugyanis Zlatan Ibrahimovic talált be Herrera passza után, ezzel pedig 0-2 volt az állás! A dolog szépséghibája volt egyébként, hogy Ibrahimovic lesen kapta a labdát… Akárhogy is, két góllal vezetett az MU, sőt a 84. percben Herrera maga is betalálhatott volna, de kapáslövését Randolph védte. A hátralévő időben sikeresen megtartotta előnyét a ManUnited, és elvitte a három pontot Londonból. Zsinórban 6. győzelme ez Mourinho csapatának a ligában!

Premie League, 20. forduló:

West Ham United – Manchester United 0-2 (0-0)
Helyszín: Olimpiai Stadion – London (56 991 néző); Vezette: M. Dean
Gólok: – ill. Mata (63.), Ibrahimovic (78.)
Sárga lapok: Payet (29.), Nordtveit (91.) ill. Darmian (42.), Valencia (75.)
Piros lap: Feghouli (15.) ill.

West Ham United:
Randolph – Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell – Kouyaté (Fernandes 83.), Obiang – Feghouli, Lanzini (Ayew 89.), Payet (Carroll 69.) – Antonio
Vezetőedző: S. Bilic

Manchester United:
De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Darmian (Mata 46.) – Carrick, Herrera, Pogba – Lingard (Rashford 58.), Mkhitaryan (Smalling 65.), Ibrahimovic
Vezetőedző: J. Mourinho

Videó a gólokról és a kiállításról:

http://www.dailymotion.com/video/x575ftv_all-goals-highlights-west-ham-0-2-manchester-united-02-01-2017-hd_sport

Szerző: Draskovics Tamás