Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Enrique jövője bizonytalan a Barcelonánál

A Barcelona vezetőedzőjének, Luis Enriquének szerződése júniusban jár le, és még el sem kezdtek tárgyalni a lehetséges hosszabbításról, ráadásul az edző is ködösen fogalmazott a témával kapcsolatban. 

14833848526723

Forrás: Marca

Luis Enrique 3 éve csatlakozott a katalán klubhoz vezetőedzőként, ahol eddig 7 trófeát nyert a csapattal. A szerződése viszont idén nyáron fog lejárni, és a hírek szerint nem hozott még döntést, hogy marad-e vagy távozik. A Barca TV-nek adott interjújában is feljött ez a téma, és elmondása szerint néha nagyon nehéz a Barcelona edzőjének lenni.

“Nincs kétségem afelől, hogy a legjobb csapatnál vagyok a legjobb játékosokkal, ahol rengeteg trófeát nyerhetünk. Az életem részévé vált, olyan, mintha az otthonom lenne. Ettől függetlenül megvan ennek a munkának is az árnyoldala, hiszen nagyon sokat kivesz belőlem, és ez negatívan hathat a jövőbeli döntéseimre. De vagy itt vagyok, vagy sehol máshol. Van még időm dönteni, és a klub is mellettem áll.”

Spanyol lapértesülések szerint 2017 áprilisában fognak leülni tárgyalni a felek, tehát eddig van ideje Luis Enriquének eldönteni, hogy mit szeretne. A legvalószínűbb az lehet, hogy plusz egy évvel meghosszabbítják a szerződését. Ha viszont nem szeretne maradni, akkor biztosan kihagy egy évet. A spanyol tréner tudja, hogy sportszakmai alapon kell döntenie, nem pedig személyes okokból.

Szigeti Andrea