Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher csapattársa a magyar élvonalba igazolhat – lapértesülés

A felvidéki Új Szó értesülései szerint Vida Kristopher a DAC magyar játékosának csapattársa Magyarországra igazolhat. A DAC játékosa iránt két magyar klub is komolyan érdeklődik.

2513305

A felvidéki Új Szó napilap értesülései szerint Vida Kristophert is foglalkoztató DAC szlovák játékosa Szarka Ákos Magyarországra igazolhat. Szarka ugyan szlovák állampolgár, de magyar nemzetiségű így két magyar élvonalbeli klub számára is csábító, hogy magyar nemzetiségűként könnyen megkaphatná a magyar állampolgárságot. A csallóköziek játékosa a két klub érdeklődéséről az Új Szónak nyilatkozott.

„Az NB I-ből a Diósgyőr és a Gyirmót keresett meg, vonzó számukra, hogy magyar nemzetiségűként könnyen megkapnám a magyar állampolgárságot. Ha megfelelő ajánlatot kapok, ha érzem, hogy hosszú távon számolnának velem, akkor a magyar állampolgárságért kész lennék lemondani a szlovákról is. Viszont úgy nem, hogy mondjuk fél évre kölcsönvesznek, és csak azután döntenek arról, hogy végleg szerződtetnek-e, mert ez a lehetőség is szóba került már az eddigi tárgyalások során.  A diósgyőriekkel már többször egyeztettem, hamarosan leülök a gyirmótiakkal is. De nem én döntök, mert június végéig szerződés köt a DAC-hoz, emellett egyéves opció is szerepel a megállapodásban, amelyet, ha érvényesít a klub, akkor jövő nyárig a DAC játékosa maradok. Nem tagadom, a dunaszerdahelyi három és fél év után szívesen váltanék, s kipróbálnám magam az NB I-ben. Ha itt a lehetőség, jó lenne kihasználni. Még nem beszéltem a DAC-vezetőkkel, így nem tudom, mik a terveik velem. Ám eddig még egyáltalán nem jelezték, hogy hosszabbítani akarnának velem. Remélem, hamarosan egyeztetünk, akkor majd elválik, hogyan tovább.” – nyilatkozta a DAC játékosa a felvidéki Új Szónak

Szarka 2013 óta szerepel a dunaszedahelyi gárdában és 42 mérkőzésen lépett pályára és 15 gólig jutott. Az ősszel sérülése miatt csak kilenc bajnoki mérkőzésen szereplő csatár három gólt rúgott. A DAC játékosa pályafutása során megfordult a pozsonyi Slovan, valamint kölcsönben a pozsonyligetfaluiaknál és Szencen is. A legfrisebb hírek szerint a DAC megfelelő ajánlat esetén nem zárkózik el Szarka Ákos távozásától.

A játékos szerződése eredetileg 2017. júliusáig szól a csallóközi gárdához és a transfermarkt portál a támadó piaci értékét 300 ezer euróra taksálja.

Forrás: Új Szó

O.G.