Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Egy óriási potyagól és United kiütés – videóval

Az FA-kupa harmadik fordulójának szombati játéknapját a Manchester United és a másodosztályban szereplő Reading összecsapása nyitotta. Mourinho legénysége remek formában futaballozik az utóbbi időben, legutóbbi 13 mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget a vörös ördögök.

c1kefkrwiaawn8

Manchester United – Reading 4:0 (2:0)
Helyszín: Old Trafford (Manchester) Vezette: Marriner
Gólszerzők: Rooney (7.), Martial (15.), Rashford (75., 79.)
Sárga lap: Young (54.)
Kiállítva: 

Manchester United: Romero – Blind, Rojo (Jones 19.), Smalling, Young – Fellaini, Carrick (Fosu-Mensah 78.) – Martial, Rooney, Mata (Schweinsteiger 78.) – Rashford. Vezetőedző: Mourinho

Reading: Al Habsi – Gunter, Van den Berg, Moore, Blackett (Obita 46.) – Kelly, Evans (Swift 57.), Williams – Beerens, McCleary, Kermorgant (Samuel 77.). Vezetőedző: Stam

Jose Mourinho legénysége remek formában várhatta a kezdő sípszót, legutóbbi 13 mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget. Legutóbb novemberben a Fenerbahce ellen kaptak ki a vörös ördögök az Európa-ligában. A mérkőzés pikantériája az volt, hogy a Reading jelenlegi menedzsere Jaap Stam először tért vissza az Old Traffordra méghozzá edzőként. A korábbi kiváló holland védő 1998 és 2001 között volt a Manchester United játékosa és 127 mérkőzésen szerepelt a vörös ördögöknél.

A két csapat egyébként eddig három alkalommal találkozott a  világ legrégebbi labdarúgó versenysorozatában. A manchesteriek pedig eddig nem szenvedtek vereséget a Reading ellen az FA-kupában. 2007-ben egy 1:1-es döntetlen után a megismételt mérkőzésen már győztek  vörös ördögök és legutóbb 2013-ban szintén az Old Traffordon 2:1-re.

Az idei kiírás címvédője a Manchester United, akik 2016. május 21.-én a döntőben 2-1 arányban győzték le a Crystal Palacet, ezzel rekordot jelentő 12. győzelmüket szerezték a sorozatban, beérve az ugyanennyi sikerrel álló Arsenalt.

Az FA-kupa harmadik fordulójában a United ellenfele a másodosztályban szereplő Reading együttese volt az Old Traffordon. A hazaiak jól kezdték a találkozót, már az első perctől kezdve komoly fölényben játszottak és ez helyzetekben és gólokban is megmutatkozott az első félidőben. A hetedik percben Wayne Rooney nyitotta meg a manchesteri gólcsapot, Martial és Mata összjátékát követően Rooney elé került a játékszer és angol válogatott játékosa nem is hibázott és a jobb alsóba jutatta a labdát. A gól után is volt lehetősége a hazaiaknak, de Mata fölé lőtt. A 15. percben a gólja után Rooney ezúttal gólpasszt adott Martialnak aki szintén a jobb alsóba helyzett. A vendégek első komoly helyzetét a 25. percben jegyezhettük fel, mikor egy szögletet követően Moore nem tudott Romero kapujába találni. A United kezdőjében több játékos is pihenőt kapott, mint például Pogba, Ibrahimovics, Mkhitaryan és De Gea pedig a keretbe sem volt nevezve. Két perccel később Rashford kapott egy remek labdát, a United fiatal játékosa el is tolta Al Habsi mellett a labdát azonban csak az oldalhálót találta el. A félidő további részében is voltak lehetőségei a United játékosainak, de újabb gólt nem tudtak szerezni Mourinho tanítványai, így kétgólos előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Wayne Rooney ezzel beállította a United legendája Sir Bobby Charlton a United színében elért gólrekordját és 249 gólos lett. Rooney 543 mérkőzésen 249 gólt szerzett a vörös ördögök színeiben. A következő mérkőzésen Rooney ha betalál a United legeredményesebb játékosa lehet a klub történetében.

Fordulás után is folytatódott a hazai fölény. Az 52. percben Carrick kínálta meg egy távoli lövéssel a Reading portását azonban Al Habsi könnyedén hárított. Az 55. percben ismét a vendégek kapusának kellett játékba avatkoznia, ezúttal Fellaini lövését kellett hárítania. A második félidőben a vörös ördögök nem diktaláltak nagy iramot de, a kezükben tartották a mérkőzés irányítását. A 75. percben Carrick remekül indította Rasfhordot aki a kapussal találta szembe magát és könnyedén a jobb alsóba helyezett, Al Habsi esélytelen volt ezúttal is. Négy perccel később azonban óriásit hibázott a Reading portása, egyik védője adta haza a portásának a játékszert aki nem tudta azt elrúgni és Rashford pedig pályafutása legkönnyeb gólját szerezte ezzel. A végén még Fellaini is betalálhatott volna azonban menteni tudta a United belga játékosa elől.

https://www.youtube.com/watch?v=rPVQ9qE6y8c

https://www.youtube.com/watch?v=nfTEMIKcXy0

https://www.youtube.com/watch?v=afcqqycY5Zs

Képek: thefa.com

O.G.