Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nyögvenyelős Roma-siker, hengerlő Atalanta – videóval

A Roma épphogy nyerni tudott, ráadásul öngóllal idegenben. Ezzel szemben ugyanekkor az Atalanta idegenben sima kiütést mért ellenfelére.

capture_2017-01-08-17-13-45

A meccs végén is a Roma játékosai ünnepelhettek (forrás: asroma.com)

Az első helyre pályázó AS Roma idegenben lépett pályára a Genoa otthonában a házigazda pedig a 12. helyről várta a mérkőzést.

Már az első percben jött a meccs első komoly helyzete, amikor a hazaiak részéről a tizenhatosról Laxalt tüzelt, ám a fővárosi klub kapusa nagyot védett. Két perccel ezután viszont már a Roma kerülhetett volna előnybe, Dzeko lövését viszont Lamanna védte. A hazai kapust pár perccel később sérülés miatt le kellett hozni, helyét pedig Perin vette át.
Negyedórához érve Naingollan szerezte volna meg a vendégeknek a vezetést, viszont rosszul célzott, a labda jócskán mellé ment. A 24. percben Ocampos veszélyeztetett a túloldalon, azonban Szczesny nagyot védett. A 36. minutumban megtört a jég egy öngól révén, és előnybe került a Roma. A menteni próbáló Izzo végül a saját kapujába juttatta a labdát (0-1).
Az első félidőben ezután komolyabb lehetőség nem alakult ki, így a vendégek lehettek boldogabbak a szünetben.

A második félidő annyira csapnivalóra sikeredett, hogy a több nagy helyzetet hozó első 45 perc után még a 80. percre sem volt kaput eltaláló lövésük a csapatoknak. 3-3 kaput eltaláló lövés – de ez sem a második félidőben. Viszont a végén egyenlíthetett volna a hazai gárda, azonban Ocampos löketét kivédte a lengyel kapus a 93. percben, így már nem változhatott fordulás után az állás. A Roma hozta a kötelezőt, nem éppen könnyen, ráadásul egy szerencsétlen modzulat után az ellenfél góljával, de a lényeg a három pont lehet Spalletti csapatának. A Roma továbbra is második, ráadásul az éllovas Juve kettővel kevesebb meccset játszott, igaz, ez ma este egyre fog csökkenni. A Genoa a 13. helyre csúszott vissza egy vesztes meccs után, pedig a hazai klub nem érdemelt vereséget.

serie-a-vector-logo

Serie A – 19. forduló

Genoa – AS Roma 0-1 (0-0)
Helyszín: Luigi Ferraris Stadion. Vezette: Nicola Rizzoli
Gólszerzők: – , ill. Izzo (36. – öngól)
Sárga lapok: Cofie (27.), ill. Rüdiger (38.), De Rossi (49.), Strootman (66.)
Kiállítás:

Genoa: Perin (Lamanna 8.) – Izzo, Burdisso, Munoz – Lazovic (Pinilla 78.), Rigoni, Cofie, Laxalt – Ninkovic (Edenilson 62.), Simeone, Ocampos. Vezetőedző: Ivan Juric

AS Roma: Szczesny – Rüdiger, Fazio, Jesus – Peres (Manolas 85.), De Rossi, Strootman, Emerson, Naingollan (Paredes 88.) – Perotti (El Shaarawy 78.), Dzeko. Vezetőedző: Luciano Spalletti

A meccset eldöntő gól

Eközben a 10. helyezett Chievo az olasz élvonal 19. fordulójában a 7. helyen álló Atalantát látta vendégül.
Már a 4. percben rezzent a háló, a vendégek szereztek vezetést! Freuler passzát követően Gomez közelről talált be (0-1)! A 23. percben jött az újabb Atalanta gól! Ekkor a korábbi találatot jegyző Gomez indította az akciót, majd ő kapta vissza Spinazzola-tól, és duplázott Gomez (0-2)! A 42. percben kis híján mesterhármast erő gólját is meglőtte Gomez, azonban a kipattanó után ráküldött löketét védte a hazai kapus. Ezzel azonban nem ért véget a gólparádé, a harmadik Atalanta találat is érkezett még a félidő vége előtt, hiszen az újabb kipattanót Conti lőtte be a 42. percben (0-3)!
Magabiztos vendég előnnyel ért tehát véget az első 45 perc.

Az 55. percben hazai részről Flores ugyan betalált, ám les miatt nem tudott zárkózni a Chievo. Három perccel ezután Freuler lövése akadhatott volna be a hazai kapuba, de nem lett nagyobb a különbség, Sorrentino védeni tudott. A 62. percben viszont jött a szépítés! A hazaiak gólját Pellisier lőtte (1-3)! Hiába azonban a szépítés, hamar jött rá a válasz, amivel újból háromgólos előnybe került a vendégcsapat. Petagna jó megoldása után a sokat hajtó Freuler is feliratkozott a góllövők sorába (1-4)! Ezek után komolyabb lehetőség nélkül teltek a percek, az Atalanta pedig ezzel simán zsebelte be a három pontot a Chievo otthonában. A győztes klub jelenleg feljött az 5. helyre, míg a Chievo a 11.-re csúszott vissza.

Chievo – Atalanta 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Flores (62.), ill. Gomez (4., 23.), Conti (42.), Freuler (69.)

Nagy Dávid