Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Négyet vágott a Chelsea, tovább is masírozott! – VIDEÓ

Az Antonio Conte vezette Chelsea hazai környezetben fogadta a harmadik ligás Peterborough csapatát az FA-kupa 3. körében. A londoniak 13 meccses győzelmi szériája a hét közben véget ért, hiszen a Tottenham ellen veszítettek a “Kékek”. Erre kellett most reagálnia Conte fiainak a kupában.

medium_2017-01-08-acf34b0d8e

FA-kupa, 3. kör:

Chelsea – Peterborough 4-1 (2-0)
Helyszín: Stamford Bridge – London (41 003 néző); Vezette: K. Friend
Gólok: Pedro (18., 75.), Batshuayi (43.), Willian (52.) ill. Nichols (70.)
Sárga lapok: Fabregas (24.) ill. Forrester (23.), Tafazzoli (33.)
Piros lap: Terry (67.) ill.

Chelsea: Begovic – Zouma, Terry(c), Cahill (Aina 57.) – Ivanovic, Chalobah, Fabregas, Loftus-Cheek (Azpilicueta 70.), Pedro – Willian (Kanté 73.), Batshuayi. Vezetőedző: A. Conte

Peterborough: McGee – Smith, Bostwick, Tafazzoli, Hughes (Binnom-Williams 83.) – Maddison (Taylor 58.), Da Silva Lopes, Forrester(c), Edwards (Samuelson 57.) – Nichols, Angol. Vezetőedző: G. McCann

Az ezúttal 3-5-2-ben felálló Chelsea remekül kezdte a meccset, már rögtön a mérkőzés kezdetén magához ragadta a kezdeményezést Antonio Conte gárdája. Mindössze a 18. percig bírta a nyomást a harmadik ligás ellenfél, akkor két lövést is blokkolni tudtak a hazaiak, de a harmadik kísérlet már utat talált a jobb felsőbe Pedro részéről. Nagyon nagy gól volt, 1-0! A “Kékek” egy félidő alatt húsz lövést adtak le, gyakorlatilag azt csináltak a mérkőzésen, amit csak akartak. Hogy a szünetben megnyugtató előnnyel szusszanhassanak a londoniak, arról Batshuayi gondoskodott. Az amúgy nem sokat játszó belga támadó Loftus-Cheek finom előkészítése után talált a vendégek kapujába. 2-0!

Fordulás után nagyon hamar tovább növelte előnyét a Chelsea: Willian néhány tologatás után gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot. 3-0! Minden álomszerűen alakult a Conte-csapat számára, egészen a 67. percig. Akkor azonban a hazaiak sérülésből visszatérő csapatkapitánya, John Terry utolsó emberként szabálytalankodott, elkésett becsúszó szereléséért pedig piros lapot kapott. Peches volt a 36 éves védő, nyilvánvalóan nem ilyen visszatérésről álmodott. Nem sok kellett, hogy a sárga mezesek meg is büntessék Terry belépőjét: Mindössze három perccel a kiállítás után betalált a Peterborough, közvetlen közelről értékesített egy helyzetet Nichols. 3-1! A Chelsea azonban villámgyorsan lehűtötte a kedélyeket, Pedro a 75. percben lezárta a mérkőzést, és kialakította a 4-1-es végeredményt. Különösebb megerőltetés nélkül ment tovább a Chelsea a legjobb 32 közé.

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x57sk7x_chelsea-vs-peterborough-4-1-all-goals-and-highlights-fa-cup-812017-hd_sport

Egyéb eredmény:

Middlesbrough – Sheffield Wednesday 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Leadbitter (58.), Negredo (67.), De Roon (91.)
Piros lap: Ayala (59.)

Gól nélküli első félidő után sima mérkőzést varázsolt a Boro a másodosztályú Sheffield elleni összecsapásból. A piros-fehérek feje egyedül Ayala kiállítása miatt fájhat.

Szerző: Draskovics Tamás