Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Az Udinese otthonában nyert a fővárosi csapat – videóval

Az AS Roma is folytatta küzdelmeit az olasz élvonalban, melynek 20. fordulójában az Udinese otthonába látogatott.

C2N_oQqXUAQAGRa

Naingollan (közepén) a gólt eredményező mozdulata közben (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

Már a második percben közel állt a gólszerzéshez a római gárda, de Dzeko lövése sokkal fölé ment. Igyekezett nyomni a vendég együttes, majd az 5. percben Karnezis védésére volt szükség El Shaarawy löketénél.
A vendégek harmadik nagyobb próbálkozása viszont már beakadt – a 12. minutumban Naingollan lőtte kapásból a labdát Strootman passza után a hazai kapuba (0-1)!
A 18. percben pedig a Roma tizenegyest végezhetett el, hiszen a büntetőterületen belül a hazaiknál Faraoni kezetett. Dzeko állt oda elvégezni a büntetőt, de a bosnyák támadó csapnivaló tizenegyese után nem változott az eredmény, a labda a fellegekbe szállt.
Ezek után egyenlíthetett volna az Udinese a 22. percben, de Felipe fejesét Szczesny bravúrja követte. Ugyanebben a percben De Paul is próbálkozott, de a Roma kapusa ekkor is védett. A 27. minutumban De Paul távolról is bevette volna a vendégek kapuját, de nem járt sikerrel, a lengyel kapus hárított.
Több lényeges helyzet ezután nem alakult ki az első félidőben, amely után kettővel is vezethetett volna a Roma, viszont a hazai csapat egygólos hátránya ellenére sem tudott egyenlíteni.

Az első félidőben sem volt azért tömkelegével nagy helyzet, ám ez a második játékrészre még inkább igaz, labdabirtoklásban tudott jobban dominálni a Roma, semmi több. A 63. percben pályára lépett Totti – a klub ikonja El Shaarawy-t váltotta.
A meccs végére azért csak kialakult pár komolyabb helyzet még. A 85. percben Dzeko vihette rá a labdát egy az egyben a kapura, de Karnezis tudott védeni ezúttal is. A 87. percben Thereau egyenlített volna, de a bal felsőt célba vett labdát a Roma kapusa fogta, az eredmény pedig a lefújásig már nem változott. Ideiglenesen egy pontra zárkózott és továbbra is második Roma a Juvéhoz képest, az Udinese pedig a 11. helyen zárja a fordulót.

serie-A-vector-logo

Serie A, 20. forduló
Udinese – AS Roma 0-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Communale Friuli, Udine. Vezette: Antonio Damato
Gólszerzők: – , ill. Naingollan (12.)
Sárga lapok: Felipe (75.), Fofana (77.), ill. Jesus (41.)
Kiállítás:

Udinese: Karnezis – Faraoni, Danilo, Felipe, Samir – Fofana, Kums (Ewandro 74.), Jankto (Perica 52.) – De Paul, Zapata (Hallfreðsson 69.), Thereau. Vezetőedző: Luigi Delneri

AS Roma: Szczesny – Manolas, Fazio, Jesus – Peres, Strootman, Paredes, Emerson – Naingollan, El Shaarawy (Totti 63.) – Dzeko. Vezetőedző: Luciano Spalletti

Nagy Dávid