Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pogba: “Elutasítottam a Realt és a Barcát a Unitedért!”

Paul Labile Pogba alighanem a nyári átigazolási piac főszereplője volt. A francia válogatott középpályás átigazolási rekordot jelentő összegért költözött Torinóból Manchesterbe, amikor is aláírt a 20-szoros angol bajnok Unitedhez. A 23 éves játékos most beszélt nyári lehetőségeiről és döntésének legfontosabb okairól.

Manchester-United-v-Liverpool-Premier-LeaguePaul Pogba a ManUnited – Liverpool rangadón (fotó: Mirror)

Pogba az SFR Sportnak nyilatkozott fél évvel ezelőtti átigazolásával kapcsolatban.

“Azért jöttem a Manchester Unitedhez, mert vannak bizonyos céljaim” – mondta a francia. – “Ez egy hatalmas kihívás számomra! A Real Madridhoz és a Barcelonához is mehettem volna, mivel ők is megpróbáltak leszerződtetni. De a Unitedet választottam, mert követtem azt, amit a szívem diktált.”

Sokan erőteljesen fanyalogtak a nyáron Pogba leigazolása miatt mondván, a 89 millió fontos vételár egészen elrugaszkodott összeg. Azonban Pogba egyre jobb teljesítménnyel rukkolt elő az utóbbi hónapokban, így a kritikák is alábbhagytak vele kapcsolatban.

“Trófeákat szeretnék nyerni a Manchesterrel, hiszen felnőtt szinten nem nyertem még semmit sem itt” – árulta el céljait a francia, aki 2009 és 2012 között a Manchester United kötelékéhez tartozott, tehát gyakorlatilag hazatért a “Vörös Ördögökhöz”. – “Mindig is azt mondogattam magamnak, hogy egy napon visszatérek a Unitedhez. Ez egy olyan klub, amelyet nagyon szeretek, és van egy befejezetlen ügyem itt.. Annak idején elmentem, mert több játéklehetőségre vágytam, de mindig is éreztem, hogy még nem végeztem itt.”

“Az értem kifizetett átigazolási összeg? Nem szoktam gondolni rá. A futballal foglalkozom, ezért vagyok itt” – zárta mondandóját Pogba.

A 23 éves játékos minden sorozatot figyelembe véve idén 28 mérkőzésen lépett pályára az MU színeiben, ezeken eljutott 6 gólig és 4 gólpasszig. A felfelé ívelő produkció azonban vasárnap este kissé megtört, ugyanis Pogba egy összehozott büntetővel vétette észre magát a nagy rivális Liverpool ellen, valamint olyan játékkal rukkolt elő, amiért nem magasztalta egekig őt az angol média.

Szerző: Draskovics Tamás