Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Öt percre voltunk attól, hogy megnyerjük a találkozót!”

A Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane szerint csapata közel volt ahhoz, hogy megnyerje a Sevilla elleni, amúgy szerinte is rendkívül magas színvonalú találkozót.

(kép: themalaymailonline)

Mint ismert a Sevilla hazai pályán 2:1-re legyőzte a Real Madridot, megszakítva a blancók 40 meccses veretlenségi sorozatát minden sorozatot figyelembe véve. A találkozót követően Zinédine Zidane, a madridiak vezetőedzője elmondta, csapatának természetesen fáj a vereség, de előre kell tekinteniük, és kellően felkészülni a szerdai Celta Vigo elleni spanyol Király-kupa mérkőzésre.
“Első sorban jegyezzük meg, hogy mindkét csapat nagyszerű teljesítménnyel állt elő ezen az estén! Mi 5 percre voltunk attól, hogy megnyerjük a találkozót, ki kellett volna tartanunk! Talán ha jobban koncentrálunk, máshogy alakult volna, hiszen az első góljuk szabadrúgásból született, a második pedig abból indult, hogy labdát veszítettünk (…) Nehéz ezt megemésztenünk, hiszen jól futballoztunk, de a futball már csak ilyen! Természetesen nem könnyű feldolgozni, ha kikapsz, és ugye nekünk véget ért egy nagyszerű sorozatunk is, persze tudtuk, hogy egyszer eljön ez a pillanat!” – Tette hozzá Zidane a sajtótájékoztatón, majd kihangsúlyozta, hogy nagyon büszke csapatára, valamint arra, hogy 40 tétmérkőzésen keresztül nem találtak legyőzőre.

A blancók francia mestere az ellenfélre is kitért: “Mindig is mondtam, hogy a Sevilla képes lehet akár a bajnokságot is megnyerni! Most is azt mondom, hogy a Sevilla igen is versenyben van a La Ligáért! Mindenki láthatta ma is, hogy remek futballra képesek, keményen küzdenek és hatalmas lendülettel képesek nekimenni az ellenfélnek.”  Az újságírók előtt Zidane kiemelte még, hogy szerinte az öngólt vétő Sergio Ramos hibáját leszámítva nagyon jól futballozott, és a csapatkapitány megmutatta azt is, hogy egy igazi karakter, hiszen a hazai publikum egész este hatalmas nyomás alatt tartotta Ramost. Zidane végül udvariasan gratulált a Sevillának, hozzátéve még egyszer, hogy csapata innentől a Celta Vigo elleni szerdai spanyol Király-kupa negyeddöntőre fókuszál.