Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Párharcok, amelyek még nem dőltek el!

Az angol FA-kupa 2016-2017-es kiírásának 3. körében, azaz a legjobb 64 mezőnyében akad még néhány párharc, amelyek egyelőre nem lefutottak még. Január 17-én este hat, január 18-án pedig három visszavágót rendeznek.

Liverpool-v-Plymouth-Argyle-The-Emirates-FA-Cup-Third-RoundJürgen Klopp Liverpoolja ismét farkasszemet nézhet a Plymouth csapatával (fotó: Mirror)

Január 17., kedd:

20:45
Barnsley (II.) – Blackpool (IV.)
/első meccs: 0-0/
Burnley – Sunderland /első meccs: 0-0/
Fleetwood Town (III.) – Bristol City (II.) /első meccs: 0-0/
Wimbledon (III.) – Sutton United (V.) /első meccs: 0-0/
21:00
Crystal Palace – Bolton (III.) /első meccs: 0-0/
21:05
Lincoln City (V.) – Ipswich Town (II.) /első meccs: 2-2/ (Sport 2)

A keddi mérkőzések szinte mindegyikére igaz, hogy gól nélküli döntetlenről indulnak összesítettben is a párharcok. A ma hazai pályán játszó együttesek közül egyedül az ötödosztályú Lincoln City tudott idegenbeli gólt lőni, és ha ehhez hozzávesszük, hogy mindez a második ligás Ipswich ellen sikerült, akkor igazi hőstettnek minősül a Lincoln két szerzett találata. Az Ipswich elleni visszavágó ráadásul televíziós közvetítést kap!

Január 18., szerda:

20:45
Newcastle United (II.) – Birmingham City (II.)
/első meccs: 1-1/
Plymouth Argyle (IV.) – Liverpool /első meccs: 0-0/ (Sport 2)
Southampton – Norwich City (II.) /első meccs: 2-2/

A nap alighanem legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Plymouth és a Liverpool összecsapása lesz. A vörösök hazai környezetben képtelenek voltak megverni negyedosztályú ellenfelüket, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Jürgen Klopp egy rekordot jelentően fiatal (21 év átlagéletkorú) csapatot küldött pályára. Ettől függetlenül a Plymouth igazi hőstettet hajtott végre, és hazai pályán próbálhatnak meg történelmet írni azzal, hogy kiejtik Anglia egyik legnagyobb csapatát. A “Zarándokok” és a Mersey-partiak összecsapását a televízióban is láthatják a tévénézők.

Szerző: Draskovics Tamás