Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Tulajdonosváltás előtt a klub?

A közösségi médiában megjelent bejegyzések arra utalnak, hogy a belga Duchatelet-birodalom két klubja is a népszerű energiaital-gyártó cég kezébe kerülhet.

Bemutató1

Az osztrák Red Bull magyarországi képviselője, Aron Rodriguez számolt be arról, hogy az italóriás alapító-elnöke, Dieter Mateschitz és Roland Duchatelet két klub eladásáról-megvételéről tárgyal. A belga üzletember az apja az Újpestet tulajdonló Roderick Duchateletnek. A hírek szerint az angol Charlton Athletic és a magyar együttes szerepel fókuszban. A bejegyzés szerint a két üzletember szerdán Svájcban ül egy asztalhoz, hogy tárgyaljon a két klub eladásáról.

ufc

Az Újpest esetében – amennyiben létrejön az üzlet – a színváltást kifogásolják sokan. Ez történt a korábban szintén lila-fehérben futballozó Austria Salzburggal is.

A Red Bull világszerte érdekelt a futballban. Az osztrák Bundesligában a már említett Salzburg, a német pontvadászatban a Leipzig, az Egyesült Államokban a New York futballozik, továbbá Kína, és Ghána is rendelkezik egy-egy klubbal az energiaital-gyártó jóvoltából. Emellett az F1-ben két istállót is tulajdonol a cég. Illetve több sportesemény névadó szponzora.

Ezzel a váltással, ha létrejön, olyan lehetőségek tárulhatnak fel az Újpest előtt, amelyről az elmúlt években nem álmodhattak, más kérdés, a szurkolók mennyire érzik majd magukénak az együttest. Mert az látható volt a korábbi példákból kiindulva, nem könnyű elfogadtatni magát egy világcég nevével fémjelzett társulatnak.

Gavalovits Sándor