Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Szenvedve, de továbbjutott a Tottenham – videóval!

Nem sokon múlt, hogy kiessen, de legalábbis, hogy egy visszavágón döntsék el a továbbjutást a Tottenham – Wycombe meccsen. Az első félidőben még a negyedosztályú csapat vezetett, a második félidőben még fordítottak is, de végük egy 97. perces gól döntött a Tottenham továbbjutásról. A 16 órás meccseken mindegyikén eldőlt a továbbjutás, így a Burnley, Huddersfield és a Middlesbrough is a következő fordulóba jutott.  

cats

Forrás: Tottenham Twitter

Tottenham – Wycombe: 4-3 (0-2)
Gólszerzők: Son (60. 90+4.), Janssen (64. – büntetőből), Alli (89.) ill. Hayes (23. 36. – büntetőből), Thompson (83.)
Sárga lapok:
Winks (54.), Janssen (69.)  ill. Jombati (42.), O’Nien (54.), Gape (78.), Jacobson (83.), Stewart (90+2.)
Kiállítás:  – ill. –

Nem a legjobb kezdőjével állt fel a Tottenham a negyedosztályú ellenfelével szemben, de már az első félidőben úgy tűnt, hogy ez nem volt a legjobb ötlet. Hiába birtokolták szinte állandóan a hazaiak a labdát, gólt nem ők, hanem a Wycome rúgott. A vezető gólt a 26. percben szerezték meg. Szögletet végezhetett el a vendég csapat, amit még a védők kifejelték, de így épp Hayes elé került, aki egy gyönyörű mozdulattal a hálóba lőtte azt. Itt még nem ért végett a Tottenham szerencsétlensége, hiszen a 36. percben büntetőt ítélt ellenük a játékvezető. Davies buktatta a tizenhatoson belül Hayest, majd a bíró rögtön a büntetőpontra mutatott. Hayes állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A hazaiaknak az első félidőben igazi nagy helyzete nem volt. 

A második félidőben már fordult a kocka, a Tottenham sokkal veszélyesebben játszott, több helyzetük is volt, a 60. percben pedig meg is szerezték a szépítő találatukat. Szöglethez jutott a hazai csapat, amit még kifejeltek, majd a nagy kavarodásban Son elé került a labda, aki a védőket megkerülve éles szögből lőtt a kapura, ami az egyik védő lábán kicsit megpattanva került a kapuba. Négy perccel később melléjük állt a szerencse, hiszen most ők kaptak egy büntetőt.  amikor Janssent ütötték meg a tizenhatoson belül. A labda mögé a tizenegyest kiharcoló Janssen állt, és hiába érezte a kapus az irányt, a jobb alsó sarokba gurította a labdát. Ezután úgy tűnt, hogy akár meg is fordíthatják a meccset, de nem nekik, hanem a vendégcsapatnak sikerült ez a 89. percben. Kontrázhatott Wycombe, majd Weston adta be a labdát, amit Thompson fejelt be a kapuba. Nem örülhettek viszont sokáig, hiszen a 89. percben egyenlített a csereként beálló Alli a védőket kicselezve. Elég sok hosszabbítás következett, amelynek a végén mégiscsak sikerült megfordítania a meccset a Tottenhamnek! Gyönyörűen egyérintőzött Son Janssennel, majd a végén a dél-koreai játékos gurította a hálóba a labdát. A londoni csapat így ha nehezen is, de továbbjutott a következő fordulóban.

 

Burnley – Bristol: 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Vokes (45.), Defouer (68.) ill. –

Nem volt kétség, hogy a Burnley fogja nyerni a meccset, már az elejétől kezdve sokkal jobbak voltak. Az első gólt Vokes lőtte az első félidő végén, majd a második gólt Defouer szerezte a 68 percben. A Burnley így könnyedén jutott tovább a következő fordulóba.

Rochdale – Hudderfield: 0-4 (0-1)
Gólszerzők:  ill. Quaner (42.), Brown (66. – büntetőből), Hefele (72. 84.)

Jobban játszott a másodosztályú Hudderfield, mint másodosztályú ellenfele. Az első gólt viszont csak az első félidő végén tudták megszerezni, Quaner révén. A második félidőben már hamar jött a második gól a 66. percben egy büntetőből, amit Brown végzett el. Ezután gálázott a Hudderfield, a harmadik góljukat a  72. percben szerezték Hefele révén, sőt a negyediket is ő lőtte a 84. percben. Ötödik gól már nem született, így a Hudderfield simán jutott tovább.

Middlesborough – Accrington: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Downing (69.) ill. –

Jobban játszott a Middlesborough, bár az első félidőben nem tudták még megszerezni a vezetést. Ez végül a 69. percben történt meg Downing révén. A meccs végéig több nagyobb helyzetük is volt, de nem volt szükségük több gólra, így is könnyen jutotta tovább a következő fordulóba.

Szigeti Andrea