Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kihúzta döntetlennel az Atlético az Alavés otthonában!

A spanyol bajnokság 20. fordulójában az Atlético Madrid idegenben gól nélküli döntetlent játszott a helyzetei kihasználásával hadilábon álló Deportivo Alavés otthonában.

(Kép: LaLiga Twitter)

Deportivo Alavés – Atlético Madrid 0-0
Mendizorrotza stadion, Vezette: Daniel Arraiz
Alavés:
Pachecho – Kiko F., Laguardia, Feddal, T. Hernandéz – Ibai (E. Mendez, 65.), M. Garcia, Camarasa (C. Santos, 77.), M. Llorrente – Toquero (Vigaray, 84.), Deyverson. Vezetőedző: Mauricio Pellegrino
Atlético:
Moyá – Vrsaljko, Giménez (Savic, 56.), Godin, Filipe Luis – Carrasco (F. Torres, 62.), Koke, Saúl, Gaitán – Gameiro (Correa, 60.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Gól:
Sárga lap: M. Llorrente (54.), Deyverson (83.), M. Garcia (94.) illetve Giménez (45.) Godin (94.)
Piros lap:

Mindvégig lelkesebben, lendületesebben és mi több, nagy labdabirtoklási fölényben – volt hosszabb ideig is 70 – 30% az Alavésnek – játszott a Deportivo Alavés a találkozón. A hazaiak nagyobbnál-nagyobb helyzetek egész sorát puskázták el az Atlético kapuja előtt. Eközben Diego Simeone csapatának a meccs bizonyos szakaszaiban még az is nehézséget okozott, hogy helyzetbe kerüljenek… Ennek ellenére az Atlético mégis eldönthette volna a három pont sorsát, amikor is a második félidő derekán Nico Gaitán lépett ki az elmélázó hazai védők között, és egyedül vihette Dani Pachecho kapusra a labdát, aki remek érzéssel kihasználta az argentin szélső rosszabb labdaérintését, és végül lekapta Gaitán lábáról a játékszert.

A találkozó vége egyébként mozgalmasra sikeredett, hiszen az Alavés jól láthatóan meg akarta nyerni a találkozót, nyílt sisakos játékával azonban teret engedett Simeone csapatának.
Összességében elmondható, hogy az újonc pocsék helyzetkihasználásának köszönheti a döntetlent, mellyel így is megszilárdította helyét a középmezőnyben. Az Atlético pedig… Zsinórban második bajnoki döntetlenjével újra nagyobb lépéshátrányba kerülhet a dobogósokhoz képest.