Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Rómában kapott ki a Lazio – videóval

A 4. helyezett Lazio az olasz élvonal 22 fordulójában folytatta volna a versenyfutást az élbolyban, és tapadt volna a Napolira, míg a Chievo a 13. helyről mozdult volna el.

IMG_20170128_204909

A hajrában Inglese góljával aratott nagy sikert a Chievo (forrás: twitter.com/ACChievoVerona)

Nagy elánnal kezdte a találkozót a hazai együttes, amely könnyedén tudta irányítani a játékot. A 23. percben került sor az első komolyabb helyzetre. Ekkor a vendégek kapusa, Sorrentino védte Dordevic kapura tartó fejesét.
A 34. percben pedig Anderson próbálkozását kellett védenie a Chievo kapusának.
A két nagyobb lehetőség ellenére a szünetig nem esett gól.

A 63. percben is Lazio helyzet következett, de Lulic lövése célt tévesztett. Innentől kezdve a végéig sok izgalom nem volt, de a hajrában annál inkább, ami egyértelműen a vendégeké volt.
A 82. minutumban Cacciatore közelről lőtt volna gólt, de a labda a hazai kapu mellé ment. De ami akkor kimaradt, az később bement. A 90. percben Gobbi passza után Inglese vette be a római kaput, és döntötte el a meccset (0-1)! Meglepetésre kapott ki hazai pályán a Lazio, melyet előzhet az Inter, valamint még jobban lehagyhat a Napoli. Győzelmével a Chievo a 10. helyre jött fel, de még előzhetik a most sikeres csapatot ebben a körben.

Serie A, 22. forduló

Lazio – Chievo 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: – , ill. Inglese (90.)
Sárga lapok: Milinkovic-Savic (30.), Lulic (85.), ill. Cacciatore (45.), Izco (70.)
Kiállítás:

Lazio: Strakosha – Basta (Lombardi 84.), de Vrij, Hoedt, Radu (Alberto 76.) – Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic – Anderson, Dordevic (Rossi 76.), Lulic. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Chievo: Sorrentino – Cacciatore, Spolli (Dainelli 78.), Gamberini, Gobbi – Hetemaj, Radovanovic, Bastien (Rigoni 80.) – de Guzman (Izco 64.) – Birsa, Inglese. Vezetőedző: Rolando Maran

Nagy Dávid