Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötgólos meccsen győzött a Gladbach! – videóval

A Roger Schmidt által irányított Bayer Leverkusen a Dieter Hecking vezette Borussia Mönchengladbach csapatát látta vendégül a Bundesliga 18. fordulójának szombati játéknapján. 

E8CD0233-D74D-407E-A54E-361F6AD06A85

Az összecsapás első veszélyesebb momentumáig mindössze egy percet kellett várni, melyet a hazaiak javára jegyezhettünk fel. Ekkor Calhanoglu végzett el szögletet, amelyet követően Aranguiz fejelt kapura, ám balszerencséjére Sommer résen volt és hárított. A 7. minutumban Raffael eresztett meg egy távoli lövést, amiben azonban nem volt elég erő, ezért Leno könnyedén védett. A 13. percben tett kísérletet a gólszerezésre, viszont a Leverkusen portása ezúttal is hárítani tudott, igaz ezúttal már nem kis bravúrral. A 31. minutumban a hazai együttes megszerezte a vezetést, Calhanoglu szöglete után Jonathan Tah bólintott a hálóba. Nem sokkal később 2-0-ra módosult a párharc állása, Calhanoglu végzett el újabb sarokrúgást, amibe Bellarabi csúsztatott be, majd ezt követően Chicharito volt eredményes. 

A fordulás után rendkívül gyorsan szépíthetett volna a Mönchengladbach. A 49. percben Dahoud átadását követően Hazard került helyzetbe, amit a belga szélső nem tudott kihasználni, mivel Leno bravúrral védte a közeli lövését. A 52. minutumban már összejött a szépítés a vendégek számára, Stindl akasztott káprázatos találatot a hazaiak kapujába. Az 58. percben egalizálni tudott a Glabdach, Wendt beadását követően Stindl bólintott az ellenfél hálójába. A 62. minutumban közel járt a fordításhoz a vendég gárda, de Jonathan Tah az utolsó pillanatban megakadályozta ezt. A 72. percben fordítani tudott a Mönchengladbach!! Kramer ívelése után Raffael becsapta védőjét, majd ezután a kapuba gurított. Dieter Hecking legénysége tehát nem kis meglepetésre megfordította a találkozót, majd végül meg is nyerte. 

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach 2-3 (2-0)
Helyszín:
BayAréna
Gólszerzők:
Tah(31.), Chicharito(33.) ill. Stindl(52.,58.), Raffael(72.)
Sárga: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs(Jedvaj 65.), Tah, Toprak, Wendell – Bellarabi(Kießling 77.), Aranguiz(Havertz 65.), Kampl, Calhanoglu – Chicharito, Brandt. Vezetőedző: Roger Schmidt. 

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt – Hofmann(Drmic 89,), Kramer, Dahoud, Hazard(Hahn 70.) – Raffael(Johnson 85.), Stindl. Vezetőedző: Dieter Hecking. 

Videós összefoglalóért KATT!

Németh Boldizsár