Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztrál hátvédre tett szert az Inter – HIVATALOS

Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale nem is olyan régen kínai tulajdonba került, és ugyanaz a cégcsoport vette birtokba Milánó kék-fekete csapatát, amely a kínai élvonalban szereplő Jiangsu Suningot is magáénak tudhatja. Ezt a közvetett viszonyt pedig most kihasználta a két csapat.

Thailand v Australia - 2018 FIFA World Cup QualifierTrent Sainsbury az ausztrál válogatottban (fotó: outside90.com)

Az Inter ugyanis kölcsönvette a Jiangsu Suning 25 esztendős ausztrál középső védőjét, Trent Sainsbury-t. Európai füleknek alighanem ismeretlenül cseng Sainsbury neve, de a helyzet az, hogy a Kínából érkező bekk immár két éve válogatott játékos, és az ausztrál nemzeti csapatban immár 21 mérkőzésen pályára lépett, ezeken még 3 gólig is eljutott. Értékét 1 millió euró környékére becsüli a Transfermarkt, és azt sem árt megjegyezni, hogy Sainsbury a Suningot megelőzően Európában is megfordult, a holland Zwolle csapatát erősítette két szezonon keresztül.

Friss hír az Interrel kapcsolatban, hogy az együttes középső védője és egykori csapatkapitánya, Andrea Ranocchia elhagyta a milánói alakulatot, és a Premier League-ben szereplő Hull City csapatához szerződött (ITT olvashattok erről). Könnyen lehet, hogy Sainsbury kölcsönvételének hátterében a 28 esztendős olasz belső védő távozása áll.

Szerző: Draskovics Tamás