Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz edző vár a West Ham hívására

Tavaly amilyen meglepően masszív csapat volt a WHU, olyannyira meglepően lett pofozógép idén. Pedig a kalapáccsal ütni szoktak, nem pedig azt verni. Bár lehet, hogy az eszközt irányító kézzel van a gond. Egy angol portál pedig azt feltételezi, hogy eljött az idő egy új kar után nézni. Bármennyire is bizarrnak tűnik ez így most. 

Kép forrása: calciobetter.com

Kép forrása: calciobetter.com

Vegyük át gyorsan mi a történet London egyik leggazdagabb csapatánál. Jelenleg a West Ham a Premier League 11. helyén tanyázik, ami sok minden csak nem acélos dolog. Főleg ha szemügyre vesszük, hogy 40 gólt kaptak az idei kiírásban és mindössze 29-t rúgtak. Továbbá a játékuk sem kimondottan kiforrott. Még inkább árnyalja a képet, hogy legutóbb egy igencsak horror találkozón kaptak 4-t a Manchester Citytől. Nem egy túlzó, vagy éppen bátor dolog azt írni, hogy London legvagányabb horvátja, S. Bilic a pöröllyel a saját ujjára csapkod.

Természetesen vannak már olyan hírek, pletykák, szóbeszédek és böfögések, miszerint a klub már gondolkodik azon, hogy mi lenne ha… Mi lenne ha nem is a fülbevalós ülne a padon, hanem mondjuk.. Mondjuk egy sálas?!

Mi lenne akkor, ha az a “sálas”, tegyük fel olasz lenne?! Egy olyan itáliai szakember, aki 133 mérkőzést már végig edzősködött a PL-ben, ráadásul egy bajnoki címet bezsebelve. Mi lenne akkor, ha ezt az embert úgy hínák, hogy Roberto Mancini?!

Márpedig ilyen névvel létezik egy Pl – győztes olasz szakember, akinek jelenleg éppen nincs munkája, mivel az előző csapata, az Inter a szezon kezdése előtt egy héttel kitette a sálát. A  Daily Mirror arról számolt be, hogy Mancini várakozó státuszban van a WHU-t illetően. Kivárja, hogy mikor fog újfent hibázni Bilic és akkor jöhet a képbe. Hogy mire alapozza ezt az amúgy nem igazán megbízható médium? Arra, hogy Mancini kint volt a City elleni mérkőzésen és élőben nézte az egykori, esetleg jövőbeli csapatát.

Igen ez mind. Jóformán dobhatjuk a kukába ezt a hírt, ha ebből indulunk ki, de ugye minden pletykának van igazságalapja, még ha talán csak az is, hogy Bilic állása veszélyben van. Márpedig meglepő lenne, ha nem lenne.

Szerző: Borbély Szabolcs