Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Az Alaves a Celta támadásait is kivédekezte – videóval!

A spanyol Király-kupa elődöntőjében a Celta Vigo – Alaves találkozón egyik csapat sem volt képes arra, hogy eldöntse a mérkőzést vagy  a továbbjutást, így minden a visszavágón fog eldőlni. 

w_900x700_02213141lrv20170202--12

Forrás: laliga.es

Celta Vigo – Alaves: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok:
Bogonda (33.) ill. Llorente (70.), Camarasa (67.)
Kiállítás:   – ill. –

 A meccs eleje elég eseménytelenül telt, annyi látszott, hogy a Celta Vigo akarja irányítani a játékot. A 24. percben még nem volt kapuralövési kísérlete egyik csapatnak sem. Az első helyzetre pedig a 40. percig kellett várni, amikor Manu Garcia érkezett a pontos beadásra  és gyorsan kapura lőtt, de a labda középre érkezett, így Alvarez még védeni tudott, így az Alaves szöglettel következhetett, ami nem volt veszélyes a kapura. A félidő második félideje is az Alaveshez fűződik, amikor  Theo Hernandez próbálkozott távolról, de lövése a felsőléc felett szállt el. A Celta Vigo inkább a labdatartásban jeleskedett, helyzetekig nem jutottak.

A második félidő is ugyanolyan eseménytelenül kezdődött mint az első. Az első Celta helyzetig egészen az 58. percig kellett várni, viszont akkor nagyon közel állak a gólhoz. Egy szöglet után Iago Aspas lőtt kapásból, de Pacheco még épp odaért a lövésre. Aspas nagyon beindult, mert tíz perc múlva ismét helyzetbe került, ezúttal viszont a felsőlécet találta telibe. Három perc múlva egy beadásból fejelhetett, de a labda a kapu bal oldala mellé szállt. Ezután ismét leült a meccs, majd a 78. percben Manu Garcia kapott pontos lapos passzt a kapu előterében, de lövését Alvarez védeni tudta. A 88. percben jött a hazaiak második kapufája, amit Hernandez talált el a labdával. A meccs végére már egyértelműen jobb lett a Celta, de gólt szerezni nem tudott, így a továbbjutás kérdése a visszavágóra maradt.