Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: edzője szerint Lionel Messi óriási hatással van a bajnokságra

Az MLS keleti konferenciáját vezető Inter Miami argentin klasszisa nagyszerű formában kezdte a tengerentúli bajnokság új idényét…

(Photo by Trevor Ruszkowski/USSF/Getty Images for USSF)

Az Inter Miami argentin vezetőedzője, Gerardo “Tata” Martino a New England Revolution 4-1-es, idegenbeli legyőzését követően arról beszélt, hogy a mérkőzésen két-két gólt és gólpasszt jegyző Lionel Messinek milyen hatása van a csapatra:

“Az elmúlt időszakban többször is sérült volt, de visszatért és újra a legjobb formájában játszik. Messi jelenléte az egész csapatra pozitív hatással van, ugyankkor az ellenfelet is ösztözni a jelenléte, hiszen mindenki meg akarja mutatni magát ellene, le akar győzni bennünket. Hatalmas az érdeklődés az idegenbeli meccseink iránt, nem először játszott nagyobb stadionban, mert mindenki látni akarja Leót. A tavalyi év a tanulásról, összeszokásról szól, most minden adott arra, hogy nagy eredményeket érjünk el Messi segítségével.”

A 36 esztendős argentin klasszis az MLS történetének első játékosa lett, aki a szezon első hét mérkőzésén 16 “kanadai pontot” szerzett, ugyanis Messi már kilenc góllal és hét gólpasszal rendelkezik a 2024-es idényben.

Az Inter Miami az elmúlt hétvégén a New England Revolution ellen, azt megelőzően pedig a Sporting Kansas City elleni hazai mérkőzésén ugyancsak egy-egy amerikai futball-stadionban játszott 65-70 ezer ember előtt.