Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund legyőzte a Leipziget! – videóval

Rangadó került lebonyolításra a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójában, hiszen a Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund a Ralph Hasenhüttl vezette RB Leipziget látta vendégül. 

16473952_1713505441994762_6155574157874322786_n

A mérkőzés első veszélyesebb szituációig nem kellett túl sokat várni, amelyet a hazaiak javára jegyezhettünk fel. A 3. percben Aubameyang remek indítását követően Marco Reus került helyzetbe, ám balszerencséjére Gulácsi résen volt és hárította a lövését. A támadó azonban a passz pillanatában lesen tartózkodott, tehát az eredmény semmiképpen sem változott volna. A következő említésre méltó momentumig több mint fél óra telt el. Nos, a 35. minutumban a Dortmund megszerezte a vezetést, Dembelé egy higgadt csellel becsapta védőjét, majd a beadását követően Aubameyang fejelt a hálóba. 

A fordulás után ismét a BVB veszélyeztetett először, az 51. percben Aubameyang átadását követően Marco Reus előtt adódott komoly lehetőség, ám a kísérlete végül jócskán célt tévesztett. Az 58. minutumban Aubameyang került ordító ziccerbe, viszont a lövése erőtlen volt, így Gulácsi könnyedén védett. A 82. percben Reus eldönthette volna a találkozót, azonban a német futballista ezt a helyzetét is elpuskázta. A 89. minutumban ismételten a szélső támadó került ziccerbe, ám Gulácsi hárítani tudta a próbálkozását. A 90+1. percben a csereként beállt Ginter állt közel a gólhoz, viszont az egyik védő az utolsó pillanatban menteni tudott. 

Borussia Dortmund – RB Leipzig 1-0 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park
Gólszerzők: Aubameyang(35.) ill. –
Sárga:
Aubameyang(90+4.) ill. Bernardo(22.), Upomecano(72.), Compper(81.)
Kiállítás:

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer(Passlack 85.) – Weigl – Durm, Dembelé(Pulisic 61.), Guerreiro(Ginter 77.), Reus – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

RB Leipzig: Gulácsi – Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg – Keita, Khedira(Upamecano 66.), Ilsanker, Kaiser(Palacios 79.) – Poulsen, Selke(Burke 72.). Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl. 

Aubameyang győztes góljáért KATT!