Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Sok helyzetet kihagyott, de nyert a Tottenham – VIDEÓVAL

Az angol bajnokság 24. fordulójának szombati zárómeccsén a második helyen tanyázó Tottenham fogadta hazai pályán a kiesés elől menekülő újoncot, a Middlesbrough-t. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai gárda volt, de mint tudjuk, a papírformát érvényesíteni nem mindig egyszerű. Nézzük, sikerült-e ez a Spurs-nek!

2017-02-04T184721Z_129235641_MT1ACI14746811_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-MIDKane büntetője döntött (fotó: premierleague.com)

Premier League, 24. forduló:

TOTTENHAM – MIDDLESBROUGH 1-0 (0-0)
Helyszín: White Hart Lane – London; Vezette: M. Clattenburg
Gólok: Kane (57′ – büntetőből)
Sárga lapok: – ill. De Roon (38′)

Tottenham: Lloris – Walker, Dier, Alderweireld, Davies – Wanyama, Dembélé – Eriksen, Alli (Winks 88′), Son (Sissoko 81′) – Kane (Janssen 93′). Vezetőedző: M. Pochettino

Middlesbrough: Valdés – Chambers, Espinosa, Gibson, Fabio – Clayton, De Roon, Forshaw (Guedioura 62′) – Downing (Stuani 62′), Traoré (Bamford 79′), Negredo. Vezetőedző: A. Karanka

Nagy iramban kezdte a meccset Mauricio Pochettino csapata, és már a legelején beszorította a Middlesbrough-t. Csupán öt percet kellett várni a Tottenham első helyzetére, Son Heung-Min lövését védte ki Victor Valdés! Nem sokkal később már a Spurs ifjú tehetsége, Dele Alli veszélyeztetett, de csak az oldalhálót találta el. Helyenként tényleg igen komoly nyomás alatt volt Aitor Karanka csapata, de vagy a védelemből mentett valaki önfeláldozóan, vagy a Tottenham játékosai hoztak rossz döntéseket az utolsó pillanatokban. A 26. percben szögletből veszélyeztettek a “sarkantyúsok”, Alderweireld emelkedett remekül, fejese azonban kipattant a jobb kapufáról! Közel járt a gólhoz a fehér-sötétkék csapat, ám végül maradt a döntetlen. Nagyjából tíz perccel később esett a Spurs következő nagy helyzete, Son rajzolt középre egy remek beadást, hurrikánként érkezett Harry Kane, fejese azonban kapu fölé szállt! Foggal-körömmel védekezett a Boro, helyenként nagyon nagy szerencséje volt a vendég csapatnak. A 42. percben aztán úgy tűnt, elhagyta a szerencséje az újoncot, Kane ugyanis egy kiváló centerezésre érkezett becsúszva, majd gólt lőtt, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a 23 éves támadó találatát. A lassítás elárulta, hogy jó döntés született. Így a szünetre maradt a gól nélküli döntetlen, amellyel sokkal elégedettebb lehetett a Karanka-csapat.

A második félidő első próbálkozása Eriksen nevéhez fűződik, a Spurs középpályásának próbálkozását azonban hatástalanította a Boro kapusa, Valdés. Az 57. percben aztán hibázott a vendégek védelme, Espinosa ugyanis nem tudta lekövetni Son egyik cselét a tizenhatoson belül, helyette elrúgta a dél-koreai lábát, amiért tizenegyest ítélt Mark Clattenburg! Kane állt oda, és biztos lábbal értékesítette is a büntetőt. 1-0!
Nem kellett sok a hazai gól után, hogy újabb ziccert dolgozzon ki a Pochettino-csapat, ám Eriksen bal lábas löketét vetődve hárította Valdés, a kipattanó után pedig Dele Alli lőtt el a kapu előtt!
A gól után már éppenséggel Karanka együttesének is sürgős volt, bejött Stuani, Guedioura és Bamford is, ám nagyon nehéz váltani azután, ha egy csapat azt megelőzően egy órán keresztül a döntetlen őrzésére koncentrált. Kinyílt kissé a Boro így, a Tottenham előtt pedig ott volt a lehetőség a kontrákra, és a Pochettino-legénység köszönte szépen, élt is vele. Igaz, képtelenek voltak döntésre vinni a dolgot.
Úgy érkezett el a hajrá, hogy az állás még mindig 1-0 volt, a Boro pedig igyekezett belőni az egyenlítő gólt, helyenként védekezésre kényszerült a Spurs. A 92. percben pedig rést talált a pajzson a vendég csapat, ott volt az esély De Roon előtt, aki tisztán tüzelhetett, de ő kapásból mellé lőtt nagy helyzetben! Végül maradt az egy gólos hazai előny, a Tottenham kissé nyögvenyelősen ugyan, de megnyerte a mérkőzést, és zsebre vágta a kötelező három pontot.

Videó a gólról:

https://www.youtube.com/watch?v=a5uoxJrY7wY

Szerző: Draskovics Tamás