Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Otthon botlott a Bayern – VIDEÓ

A szombati 19. játéknapot a listavezető Bayern München és a Schalke 04 összecsapása nyitotta. A Bayern a tabellán elfoglalt helyét nézve, és a hazai pálya előnyét is élvezve volt a találkozó egyértelmű esélyese. A Schalke szebb napokat is megélt, és ma az volt a célja, hogy pontokat raboljon el a bajoroktól az Allianz Arénában, és végre feljebb tudjon lépni a tabellán.

robert-lewandowski-bayern-munich_3354688

Bayern Mücnhen – Schalke 04 1:1 (1:1)
Helyszín: Allianz Arena Vezette: Fritz
Gólszerzők: Lewandowski (9.) ill. Naldo (13.)
Sárga lap: Martinez (77.) ill. Bentaleb (61.)
Kiállítva: – ill. –

Bayern München: Neuer – Rafinha (Lahm 77.), Martinez, Hummels, Bernat (Alaba (77.) – Alonso, Vidal – Robben (Coman 61.), Müller, Costa – Lewandowski Vezetőedző: Ancelotti

Schalke 04: Fahrmann – Höwedes, Naldo, Badstuber (Nastasic 59.) – Stambouli – Schopf, Goretzka (Kehrer 87.), Bentaleb, Kolasinac – Caligiuri, Burgstaller (Choupo-Moting 73.) Vezetőedző: Wienzierl

Rendesen bekezdtek a csapatok a mérkőzés elején. Lewandowski a 9. percben emelte át a labdát Fahrmann feje fölött, ezzel szerezve meg a vezetést a bajoroknak. A gelsenkirchenieket nem törte meg a találat, és hamar meg is érkezett a válasz részükről. A 13. percben Naldo 20 méterről varrta be a labdát az alsó sarokba. Neuer nem ért le, így nem tudott hárítani. A 23. percben Fahrmann hatalmas védett, miután Bernat labdájával a bal alsó sarkot célozta meg. A 40. percben Burgstaller lövését szemmel védte Manuel Neuer. A labda a felső lécen csattant. 2 perccel később Lewandowski labdája is csak a keresztlécet találta el. Ez a kísérlet zárta az első játékrészt.

A második félidőben 54 percet kellett várni az első találtra. Caligiur  legnagyobb pechére azonban a partjelző magasba lendült zászlaja jelezte számára, hogy a találat érvénytelen. Ezt követően leült a mérkőzés, a csapatok ugyan próbálkoztak, de ígéretes helyzetig egyik fél sem jutott. A 86. percben meccslabdához jutott a Bayern, de az ígéretes helyzetet Martinez elpuskázta, mivel labdája messze a kapu mellett szállt el.

https://www.youtube.com/watch?v=fYfJOlW0p4k

https://www.youtube.com/watch?v=tkxLI6d_t0k

kép: offsidesportsphotography.files.wordpress.com

Nagy Gábor