Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Négy gólos meccsen vágott vissza Wengeréknek a Chelsea – VIDEÓVAL

Az angol élvonalbeli labdarúgó-liga (Premier League) 24. fordulójának nyitómeccse igazi rangadó volt, hiszen a két londoni gigász, a Chelsea és az Arsenal találkozott egymással a Stamford Bridge-en. A bajnoki cím szempontjából is rendkívül fontos összecsapás egyértelműen a forduló legjobban várt mérkőzése volt.

633771008Marcos Alonso fejesével alapozta meg sikerét a Chelsea (fotó: premierleague.com)

Premier League, 24. forduló:

CHELSEA – ARSENAL 3-1 (1-0)
Helyszín: Stamford Bridge – London; Vezette: M. Atkinson
Gólok: Alonso (13′), Hazard (53′), Fabregas (85′) ill. Giroud (91′)
Sárga lapok: Matic (70′) ill. Mustafi (23′)

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill(c) – Moses (Zouma 88′), Kanté, Matic, Alonso – Hazard (Fabregas 84′), Pedro (Willian 83′), Costa. Vezetőedző: A. Conte

Arsenal: Cech – Bellerín (Gabriel 17′), Mustafi, Koscielny(c), Monreal – Coquelin (Giroud 65′), Oxlade-Chamberlain – Walcott (Welbeck 70′), Özil, Iwobi – Sánchez. Vezetőedző: A. Wenger (eltiltás miatt S. Bould)

Az Arsenal egy nagy helyzettel nyitotta a meccset, Courtois és Luiz közös erővel összehozta a lövőszituációt Iwobinak, aki el is eresztette távolról, a belga kapus hárított. A kékek első helyzetére nagyjából tíz percet kellett várni, egy beívelt szabadrúgásra Cahill érkezett, fejese azonban kapu fölé pattant. A 13. percben aztán már sokkal élesebb lehetőséghez jutott a Chelsea: Pedro beadása után Costa fejelt, Cech a léc segítségével hárított, Marcos Alonso azonban érkezett a felszálló kipattanóra, és Bellerínt lefejelve a hálóba bólintott. 1-0! Biztosan van olyan játékvezető, aki kifelé ítélt volna szabadot, ám Atkinson nem tartozik közéjük. Az esetbe ráadásul belesérült az Arsenal spanyol jobb bekkje, ami nagy érvágást jelentett az “ágyúsoknak”.
A gól után nem sokkal ismét helyzetbe kerültek a hazaiak, Diego Costa cselezte be magát, lövése az oldalhálót érte! A gól megfogta a vendégeket, egyértelműen a Conte-csapat akarata érvényesült Alonso találata után. Matic és Kanté remekül szűrt a középpályán, alig-alig jutott el a támadóharmadba Arséne Wenger együttese. A 32. percben néhány húzásból helyzetet teremtettek a hazaiak, Alonso kiváló beadása után Pedro lőtt, Cech védett. Helyenként igen csúnyán be is szorult az Arsenal, néha a tizenhatoson belül adogattak a kékek.
A 38. percben azonban kijött a szorításból a piros-fehér csapat, és a sokadik szöglet után néhány passzot követően igen komoly ziccerbe került a csereként beállt Gabriel, de a brazil fejesét hatalmas bravúrral kiütötte Courtois! Az iram továbbra is lüktető volt, nem panaszkodhattak a nézők. Özil lövése jelentette az utolsó helyzetet az első játékrészben, csodás vendég támadás végén tüzelt egy csel után a német, Courtois azonban helyén volt. Hazai előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első kísérletére öt percet kellett várni, Hazard gondolt egyet, majd távolról fölé lőtte a labdát. Az 53. percben azonban már sokkal látványosabb megmozdulással vétette észre magát a belga: a kezdőkörben csapott le a labdára, elindult egyedül, becsapta Koscielny-t, lerázta magáról Coquelint, becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd góllal fejezte be az egyszemélyes akciót! 2-0, igazi csodatalálat ez! A gól után se tudott újítani a piros-fehér csapat, sőt a Chelsea minden egyes kontrája elemi veszélyt rejtett magában, ám az utolsó passzokat rendre elrontották Conte fiai. Próbált is frissíteni a Wenger-Bould páros, Giroud-t és Welbecket küldték pályára, ezzel igen támadószelleművé vált az Arsenal. Nyilván úgy volt vele Arséne Wenger, hogy két gólos hátrányban muszáj kockázatot vállalni.
Ám egészen a 78. percig nem tudott helyzetig jutni az észak-londoni csapat, akkor azonban Welbeck fejesét bravúrral tolta ki Courtois, majd szögletet követően Mustafi fejelt mellé! A 85. percben aztán mindent eldöntött a Chelsea: Petr Cech hibázott, gyakorlatilag Fabregasnak ajándékozta a labdát, a csereként beállt spanyol pedig az üres kapuba emelt volt csapata ellen. 3-0!
A mérkőzés végén szépségtapaszra még futotta az Arsenalnak, Olivier Giroud gyakorlatilag a semmiből fejelt gyönyörű gólt a 91. percben, ezzel pedig kialakult a mérkőzés 3-1-es végeredménye. Győzött a Chelsea, megerősítette vezetőhelyét, és mérföldes lépést tett a bajnoki cím felé.

Videón a gólok:

https://www.youtube.com/watch?v=gMjPzT1cT8A

Szerző: Draskovics Tamás