Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A ráadásban égett meg a Werder Bremen!

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójának vasárnapi játéknapján a Manuel Baum vezette Augsburg az Alexander Nouri által irányított Werder Brement fogadta. 

581867F8-BC67-4926-9926-D8B928E1DE39

Augsburg – Werder Bremen 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Schmid(28.), Koo Ja-Cheol(79.), Bobadilla(90+3.) ill. Gebre Selassie(26.), Kruse(65., büntető)

A találkozó első említésre méltó momentumáig nem kellett túl sokat várni, melyet a hazai együttes javára jegyezhettünk fel. A 9. percben Altintop átadását követően Bobadilla került ordító ziccerbe, amit a paraguayi támadó nem tudott kihasználni, mivel Wiedwald résen volt és hatalmas bravúrral védte a lövését. A 17. minutumban ismételten a rutinos labdarúgó előtt adódott komoly lehetőség, Max beívelése után bólintott a kapu irányába, ám a fejes végül elszállt a jobb oldali léc mellett. A 23. percben Junuzovic próbálta bevenni az ellenfél hálóját, azonban Hitz jól zárta a szöget és hárítani tudott. A 26. minutumban a Werder Bremen megszerezte a vezetést, Bauer fejelte le a labdát Gebre Selassie elé, aki senkitől sem zavartatva volt eredményes. A vendégek sokáig azonban nem örülhettek, mivel a 28. percben Bobadilla átadása után Schmid révén egyenlített az Augsburg. 

A fordulás után jócskán visszaesett a mérkőzés színvonala, hiszen az első említésre méltó szituációig közel 20 perc telt el. A 64. minutumban Gnabry-val szemben követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül Hinteregger, melyet követően a játékvezető tizenegyest ítélt a Werder számára. A büntetőt Max Kruse magabiztosan értékesítette. A 79. percben újra egalizálni tudott a hazai gárda, Verhaegh beívelését követően Koo Ja-Cheol vette be az ellenfél hálóját. A 86. minutumban Gnabry végzett el remekül egy szabadrúgást, azonban balszerencséjére Hitz óriási bravúrral szögletre tudta paskolni a játékszert. A 90+3. percben az Augsburg megfordította a mérkőzést, Bobadilla kapott pazar labdát, aki a védők szorításából gyötörte be a három pontot érő találatot! 

Németh Boldizsár