Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gabriel Jesus mentette meg Guardiola Cityjét – videóval

Vasárnap kora délután folytatódott a Premier League 24. fordulója. Hétközi kiütéses győzelmét követően ezúttal hazai közönség előtt lépett pályára Guardiola Cityje. Az ellenfél az edzőváltást követően magára találó a Liverpoolt és Sotont két vállra fektető Swansea volt.

2017-02-05T134147Z_129303707_MT1ACI14747167_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-SWA

Manchester City – Swansea 2:1 (1:0)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Dean
Gólszerzők: Gabriel Jesus (11., 90+2.) ill. Sigurdsson (81.)
Sárga lap: De Bruyne (42.), Sterling (44.) ill. Llorente (60.), Cork (75.)
Kiállítva:

Manchester City: Caballero – Clichy, Kolarov, Stones, Fernandinho – Toure, Silva (Fernando 90+5.), De Bruyne (Zabaleta 79.) – Sterling (Agüero 83.), Sane, Gabriel Jesus. Vezetőedző: Guardiola

Swansea: Fabianski – Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson – Fer, Cork, Carroll (Dyer 75.) – Routledge (Narsingh 65.), Llorente (Baston 83.), Sigurdsson. Vezetőedző: Clement

Remekül kezdte a találkozót a Manchester City, már az első percektől kezdve a saját kapuja elé szegezte a Swansea együttesét. Az első komoly City lehetőség a 11. percben adódott amiből meg is szerezték a vezetést Guardiola tanítványai. David Silva lövését ugyan blokkolta a vendégek védelme, de a kipattanót már nem sikerült amit Gabriel Jesus váltott gólra, a 19 éves brazilnak ez volt a második találata a PL-ben második fellépésén kezdőként. A gól után a vendégek nem igazán tudtak átjutni az ellenfél térfelén és komoly nyomás alá kerültek. A 21. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai együttes. Yaya Touré szabadrúgását azonban óriási bravúrral a jobb felsőből szedte ki Lukasz Fabianski. A 26. percben ismét komoly City lehetőség alakult ki Fabianski kapuja előtt, Gabriel Jesus előtt azonban elszállt a labda, a szögletet követően pedig az üresen álló Yaya Touré lőtt jócskán mellé. A folytatásban továbbra is uralta a játékot Guardiola csapata és sorra dolgozta ki a helyzeteket, a 31. percben De Bruyne lőtt  a jobb kapufa mellé, majd egy perccel később Touré lövését védte Fabianski. Az első játékrész komoly Swansea lehetőség nélkül ért végett.

A második félidőt aktívabban kezdte a Swansea, a 48. perben ígéretes helyzetből végezhettek el szabadrúgást a vendégek. Sigurdsson kísérletét azonban a bal kapufa segítségével hárította szögletre Caballero. A 61. percben egy újabb pontrúgást követően veszélyeztetett a Swansea, Sigurdsson szögletét Mawson fejelte kapu mellé.A második félidőben nagyon visszavett a Manchester City, ami komoly veszélyt is tartogatott magában hiszen mindössze 1:0-ra vezetett Guardiola csapata. A 74. percben David Silva lövését blokkolták a Swansea védői. A City a második félidőben nagyon ráült az eredményre, aminek a 81. percben lett meg a böjtje, mikor Sigurdsson egy remek lövéssel kilőtte a jobb alsót, Caballero tehetetlen volt az izlandi lövésénél. A gól után hiába próbálta cserékkel újra felpörgetni a City játékát Guardiola, úgy tűnt nem sikerül újra betalálni a City játékosainak. Azonban a 92. percben érkezett Guardiola megváltója a 19 éves Gabriel Jesus és újra vezetéshez jutatta a hazaiakat miután üresen fejelhetett kapura. Ezzel pedig a brazil tehetség második mérkőzésén, melyen kezdőként kapott lehetőséget harmadik gólját szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=l-nI_9nVHjk

Képek: premierleague.com

O.G.