Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Cuadrado rakétája döntötte el a Derby d’Italiat!

Elérkeztünk hát a Serie A 23. fordulójának, de talán egész Európának a legnagyobb rangadójához. A Derby d’Italiahoz. A Juventus otthon fogadta az ősi riválist, az Intert. Mindkét csapat nagyszerű formának örvend, bár a vendégeknek volt egy kisiklásuk az olasz kupában. Ettől függetlenül nagy elvárásaink lehettek a találkozó kapcsán. 

juan-cuadrado-juventus-inter-serie-a_10n85ydikppa21ky009ftdsatl

Juventus – Inter 1:0 (1:0)
Helyszín: Torino, Juventus Stadium Játékvezető: Rizzoli
Gólszerzők: Cuadrado (45.)
Sárga lap: Pjanic (23.), Mandzukic (47.), Cuadrado (64.), Khedira (65.), Chiellini (74.) ill. Candreva (7.), Medel (43.), Handanovic (94.)
Piros lap: Perisic (94.)

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic – Higuain Vezetőedző: Allegri

Inter: Handanovic – Medle, Murillo, Miranda – Candreva, Gagliardini, Brozovic, D’Ambrosio, J. Mario, Perisic – Icardi Vezetőedző: S. Pioli

Mindkét csapat alapvetően a legerősebb kezdőjével tudott kiállni a találkozóra. Az Inter lepte meg a világot azzal, hogy felálltak 3-4-3-ba. Talán ez is lehetett annak az oka, hogy igen intenzív támadófocit produkált mindkét gárda. Rögtön Juve helyzeteket figyelhettünk meg. Dybalatól láthattunk egy nagyon szép félollót, amit Handanovic védett, majd szintén a kis argentin tekerte a felső lécre a bogyót. Ott már a szlovén kapus verve volt. Ezt követően észhez kapott a vendég gárda és előbb egy Joao Mario lövést úszott meg a Juve, majd Gagliardini fejesét védte Buffon. És itt még nem volt vége. Cuadrado ívelte be a hosszúra a labdát, amit Mandzukc fejelt mellé. Erre a támadásra egy Perisic – Icardi összjátékkal válaszolt az Inter,de végül nem talált kaput a vendégek csapatkapitánya. Na nem úgy, mint Cuadrado. A kolumbiai egy kifejelt labdát jó 25 méterről bombázott a felső sarokba. Ezzel a rakétával lett vége az első félidőnek.

A második játékrészben az iram szintje nem enyhült, de annyi helyzete már nem volt a csapatoknak, mint az elsőben. Főként az Inter birtokolta a labdát, a Juve pedig tudatosan visszaállt és a kontrákra rendezkedtek be. Bár a legnagyobb vendég lehetőség most csak egy Icardi lövés volt, ami messze elkerülte Buffon kapuját. A másik oldalon azonban volt egy Mandzukic fejes, amit nagyszerű mozdulattal védett Handanovic. A végén még volt egy kis csetepaté a játékvezető és az Inter játékosok között, aminek következtében Perisicet leküldte a pályáról a spori azonnali pirossal. Összességében a Juve egy egyéni megmozdulással jobb volt. Talán még csapatként sokkal inkább akarták ezt a győzelmet, mint a vendégek.

Szerző: Borbély Szabolcs