Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma ünnepli születésnapját Carlos Tévez!

Szintén ma ünnepli születésnapját Carlos Tévez is, aki korábban olyan csapatokban futballozott, mint például a Juventus vagy éppen a Manchester United. A rutinos argentin támadó a mai nap folyamán 33. életévét töltötte be. Nos, ennek apropóján pedig részletesebben kitérünk az Európában eltöltött éveire illetve természetesen arra is, hogy milyen sikereket is ért el adott klubjaiban…

letöltés

Carlos Tévez első európai állomáshelye a Premier League-ben szereplő West Ham United volt, ahová 2006 nyarán csatlakozott. Nos, nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a londoni együttes rendkívül mellé fogott az ő leigazolásával, ám a szezon végéhez közeledve megtalálta a góllövő cipőt. Az utolsó 10 bajnoki találkozóján 7 alkalommal volt eredményes illetve 4 gólpasszt is kiosztott a társai között. A kirobbanó formának köszönhetően pedig röpke egy évet követően csapatot is válthatott…

080101-026-Man-Utd-Birmingham

A 2007-es nyári átigazolási időszak folyamán a Sir Alex által irányított Manchester Unitedhez került. Az első idénye remekül sikeredett a “vörös ördögöknél”, Tévez a bajnokság illetve a Bajnokok Ligája megnyeréséből egyaránt komoly részt vállalt. A következő szezonja közel sem sikerült olyan kitűnőre, mint az előző, majd a kiírás végén pedig tovább is állt a Unitedtól. A manchesteri alakulat színeiben 99 tétmérkőzésen lépett pályára, melyek során 34 gólt szerzett. 

0920430001427803748_filepicker

A 2009-es nyári transzfer piac során a városi rivális Manchester Cityhez igazolt át az argentin válogatott támadó. Az akkoriban egyre több sztárt igazoló “kékeknél” eltöltött első illetve második idénye rendkívül kirobbanóra sikerült, hiszen valósággal ontotta a gólokat. A 2011/2012-es szezonban jó időre kikerült a keretből, majd a kiírás végéhez közeledve visszakerült, a találatai pedig elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy a City megnyerje a bajnoki címet. Utolsó évében ismét nélkülözhetetlen tagnak számított a klubnál, ám ennek ellenére a szezon végeztével távozott. A Manchester City színeiben minden frontot egybe véve 148 találkozón jutott szóhoz, melyek során 73 alkalommal volt eredményes. 

carlos-tevez-juventus

A 2013-as nyári átigazolás idején nemcsak a Manchester Cityt, hanem Angliát is elhagyta. Carlos Tévez az Antonio Conte által vezetett Juventushoz írt alá, ahol ráadásul megörökölte a 10-es mezszámot, amelyet utoljára Del Piero viselhetett hosszú éveken keresztül a “zebrák” színeiben. Természetesen sokak véleménye megoszlott ezzel kapcsolatban, hogy vajon pont ő az a játékos, aki ezt az örökséget megérdemli-e. Nos, az argentin szépen lassan eloszlatta a kételyeket és az “öreg hölgy” egyik meghatározó alakja volt abban a két esztendőben. A torinói alakulatnál teljesedett ki talán a legjobban, ám mindenképp vissza akart térni korábbi klubjához, azaz a Boca Juniorshoz. A Juvéban 96 tétmérkőzésen léphetett pályára, ezeken pedig 50 találatig jutott. 

Carlos Tévez elért sikerei az Európában eltöltött évei alatt:

A Manchester Unitednél elért sikerei:

Kétszeres Premier League-győztes
Egyszeres Ligakupa-győztes

Egyszeres Bajnokok Ligája-győztes
Egyszeres Klub Vb-győztes
Egyszeres Angol Szuperkupa-győztes

A Manchester Citynél elért sikerei:

Egyszeres Premier League-győztes
Egyszeres FA-kupa-győztes

Egyszeres Angol Szuperkupa-győztes

A Juventusban elért sikerei:

Kétszeres Serie A-győztes
Egyszeres Olasz Szuperkupa-győztes

Egyszeres Olasz Kupa-győztes

Németh Boldizsár