Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Sovány előnnyel utazhat Ciprusra a Bilbao, döntetlen Varsóban – videóval

A Bajnokok Ligája mellett a másik európai kupasorozat is útjára indult 2017-ben, azaz elérkezett a kiesés szakasz az Európa-ligában is. A legjobb 32 között a spanyol Bilbao hazai közönség előtt látta vendégül a ciprusi APOEL-t, valamint a már Nikolics nélküli Legia Varsó a holland Ajaxot fogadta hazai pályán.

16807066_1467691313263536_3489605111081235357_n

Atheltic Bilbao (spanyol) – APOEL Nicosia (ciprusi) 3:2 (1:1)
Helyszín: San Mamés Stadion (Bilbao) Vezette: Eriksson (svéd)
Gólszerzők: Efrem (38., öngól), Aduriz (61.), Williams (72.) ill. Efrem (36.), Gianniotas (89.)
Sárga lap: Garcia (25.), Laporte (48.) ill. Efrem (9.), Merkis (13.), Gianniotas (52.), Yambere (64.)
Kiállítva:

Bilbao: Iraizoz – Balenziaga (Lekue 57.), Laporte, Alvarez, De Marcos – Benat, Iturraspe (San Jose 57.) – Muniain, Garcia, Williams (Susaete 80.) – Aduriz. Vezetőedző: Valverde

APOEL: Waterman – Milanov, Merkis,Yambere, Ioannou – Morais, Vinicius – Gianniotas, Bertoglio (De Camargo 60.), Efrem (Anoleftis 73.) – Soteriou (Astiz 78.). Vezetőedző: Christiansen

A találkozó egyértelmű esélyese a La Ligában edződő Bilbao volt, akik olyan csapatokkal szerepelnek egy ligában, mint a Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid vagy Sevilla. Ennek megfelelően a hazaiak jól kezdtek, már az ötödik percben egy szöglet után Williams szerezhette volna meg a vezetést azonban a fiatal támadó lövésébe az egyik ciprusi védő belelépett. Az első negyedóra végén ismét a hazaiak veszélyeztettek, Raul Garcia került ziccerbe a 14. percben miután egy remek passzt követően a kaput vette célba és a léc alá tartó lövését Waterman bravúrral hárítani tudta. Négy perccel később ismét a ciprusi kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, Iturraspe tekerte be középre a labdát amit Muniain fejelt a léc fölé. A 36. percben jött is hidegzuhany a hazaiaknak a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és Vinicius tálalta Efrem elé a játékszert aki nem hibázott és a kapu jobb oldalába lőtt. Nem sokáig élvezhették a vezetést a ciprusiak, a 38. percben ugyan Williams helyzete még kimaradt, de ezután már nem volt mentség a vendégeknek és Efrem egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába jutatta a játékszert.

Fordulást követően a hazaiak uralták a játékot és próbáltak gólt szerezni. A baszkok próbálkozásait siker koronázta és a 62. percben Muniain remekül indította Adurizt aki kilőtte a jobb alsó sarkot. Egy perccel később az asszisztot kiosztó Muniain is gólt szerezhetett volna, lövése azonban a kapu jobb oldala mellett ment el. A 67. percben kis híján kiegyenlített az APOEL,  de Camargo fejelt kapura a tizenhatoson belül, Iraizoz bravúrral a kapufára ütötte a labdát. A 72. percben minden eldőlni látszott, a Raul Garcia beadására érkezett mértani pontossággal Williams és a bal alsóba fejelt. A mérkőzés hajrájában is gólt szerezhetett volna a hazai együttes azonban Waterman remek védésekkel őrizte az eredményt és tartotta a halvány reménysugárt a hazai visszavágóra a ciprusiaknak. A A mérkőzés végén a ciprusiak tovább javítottak helyzetükön és két idegenbeli góllal várhatják a hazai visszavágót, miután Giannotas állította be a 89. percben a 3:2-es végeredményt.

https://www.youtube.com/watch?v=KCACwPjWdrU

https://www.youtube.com/watch?v=yeeQiChUzlI

Legia Varsó (lengyel) – Ajax Amsterdam (holland) 0:0
Helyszín: Stadion Wojska Polskiego (Varsó) Vezette: Fernandez Borbalan (spanyol)
Gólszerzők:

A nap egyik legérdekesebb összecsapását Varsóban rendezték, ahol a Legia a holland Ajax együttesét fogadta. A két gárda hirhedt szurkolói miatt is érdekes két összecsapás várhatott rának. Nos az első mérkőzésen nem egy gólgazdag mérkőzést játszott a két gárda. A Varsóban lejátszott mérkőzés kissé csalódáskeltő volt, hiszen nem született gól és helyzetekben sem bővelkedett a találkozó, így jövő héten Amszterdamban dől el a továbbjutás sorsa.

Képek: uefa.com

O.G.