Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II.: Nincs harag a védőben

Súlyos sérülést szenvedett Hegedűs János, a Puskás Akadémia védője a Szolnok elleni bajnoki hajrájában.

282166_hegedus_janos

Nem volt már sok hátra a Szolnok – Puskás Akadémia bajnokiból vasárnap, amikor bekövetkezett a baj. Rokszin Ádám, a szolnokiak középpályása, és Hegedűs János, a PAFC védője egyszerre ugrott fel fejelni, a hazaiak labdarúgója pedig eltalálta a felcsúti védő arcát. Az esetet követően Németh Ádám előbb csak sárga lapot akart adni Rokszinnak, ám a vendégek kispadjának tiltakozása után kiállította a vétkest.

Ezt követően Hegedűst hosszasan ápolták, majd mentővel szállították kórházba, ahol a CT-vizsgálat az orrcsont darabos törését, a járomcsont külső lemezének benyomódását, illetve agyrázkódást mutatott ki.

Mindkét futballista megszólalt az esettel kapcsolatban. „Szerencsére már jobban vagyok, igaz három óránál többet nem tudtam aludni az éjjel, azt is fájdalomcsillapítóval. Még egy napot a szolnoki kórházban kell töltenem, azt mondták az orvosok, hogy az első 48 óra kritikus – beszélt állapotáról a csakfoci.hu-nak Hegedűs. – Most szerencsére már nem szédülök csak a fejem és az orrom fáj. Nem mozdult el a csont az orromban, így műtétre nem lesz szükség. Az esetre egyáltalán nem emlékszem, mivel három percre elvesztettem az eszméletem. Az utolsó emlékem, hogy ugrom fel fejelni, a következő pedig az, hogy tesznek fel a hordágyra. A Puskás Akadémia szakmai stábja azonnal bejött meglátogatni, a szolnokiaktól Dedics Alex járt nálam, aki régi jóbarátom. Rokszin Ádám ma délelőtt keresett meg, bocsánatot kért és elmondta, hogy nem szándékosan tette. Elhiszem neki, nincs bennem harag. Remélem, holnap tényleg hazaengednek és a következő fordulóban már pályára léphetek.”

282282_rokszin_adam

A súlyos sérülés okozója, Rokszin Ádám kiemelte, semmi szándékosság nem volt az esetnél. „Előre rúgtak egy labdát, ami bepattant közém és Hegedűs Jani közé. Mindketten felugrottunk, a saját magam védelmének érdekében kiraktam a könyököm, de nem tettem ütőmozdulatot.  Természetesen nem az volt a célom, hogy sérülést okozzak, csak magamat védtem. Először nem is éreztem, hogy megütöttem, ahogy a labdát kerestem, láttam, hogy az ellenfelem a földön maradt. Nem tartom magam egyáltalán durva játékosnak. Épp most voltam bent Janinál a kórházban, mindenképp szerettem volna meglátogatni és bocsánatot kérni tőle. A meccs után a győzelem ellenére nem voltam felhőtlenül boldog, és nem a kiállítás miatt, hanem azért, mert sérülést okoztam.”

Hegedűs tehát elméletben kedden hagyhatja el a kórházat, és pár napig biztosan pihennie kell, így minden bizonnyal hiába szeretne pályára lépni a hétvégén, aligha lesz rá lehetősége.

Gavalovits Sándor