Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho üzent Ranierinek a menesztése után

A tegnapi nap legnagyobb futballhíre Angliában a Tottenham El-kudarca mellett alighanem Claudio Ranieri menesztése volt a Leicester City FC kispadjáról. Az olasz menedzser azok után kényszerül távozni a “rókáktól”, hogy az előző szezonban igazi csodát hajtott végre a kis csapattal, hiszen megnyerte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) sorozatát, ami az utóbbi évtizedek legnagyobb tündérmeséje volt futballberkekben. Ám az idei szezonban nem jöttek az eredmények…

claudio-ranieri-jose-mourinhoRanieri és Mourinho (fotó: Independent)

Claudio Ranieri csapata rosszul kezdte a szezont, több arcpirító, esetenként igen súlyos vereséget is elkönyvelhettek, ami címvédőként nem fest túlságosan jól. Több alkalommal is három gólos zakóban részesültek a ligában, sőt kis csapatok ellen is vesztettek párszor, így jelen pillanatban csupán 17. a kék mezes gárda, a kiesőzónát pedig egyetlen ponttal előzi.
A gyenge eredmények ellenére néhány héttel ezelőtt a Leicester City vezetősége közleményben állt ki a 65 esztendős olasz szakember mellett, ennek fényében talán meglepő, hogy tegnap este mégis csak bejelentették Ranieri menesztését. Ha pusztán a csapat szereplését nézzük, talán nem meglepő a dolog, ám az időzítés – tudniillik két BL-meccs között leledzik a Leicester – és az említett közlemény fényében már kissé máshogy fest a helyzet.

Mindenesetre Ranieri egyik kollégája, a szintén Angliában tevékenykedő José Mourinho üzenettel kedveskedett a talján menedzsernek. A Manchester United mesterének Instagram-oldalára került fel egy fotó kettejükről, és egy szívhez szóló üzenet is díszeleg mellette:

“ANGLIA BAJNOKA és a FIFA ÉV MENEDZSERE díj nyertese. Menesztve… Sajnos ez a modern futball, Claudio. Mosolyogj tovább, barátom! Senki se tudja már kitörölni a történelmet, amit te írtál!”

Az angol és az olasz sajtóban is komoly visszhangja volt Ranieri elbocsátásának, egyes orgánumok hálátlansággal vádolták meg a Leicester City-t, mások nagyon is helyes döntésnek vélik az itáliai mester menesztését. A bajnokcsapat közösségi oldalait elárasztották az elégedetlenkedő szurkolók és más csapatok drukkerei is, rengetegen hangot adtak csalódottságuknak az ügyben.

Szerző: Draskovics Tamás